Εκδήλωση – συζήτηση για το μέλλον και τις εξελίξεις σχετικά με την Αναπτυξιακή Μετάβαση της περιοχής

By on 27/01/2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο γραφείο της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» συζήτηση με θέμα το μέλλον και τις εξελίξεις σχετικά με την Αναπτυξιακή Μετάβαση της περιοχής στο πλαίσιο του προγραμματικού διαλόγου που έχει ανοίξει η Δημοτική Κίνηση με φορείς και πολίτες του Δήμου Κοζάνης. 

 

Η διαδικασία ξεκίνησε με τοποθετήσεις των καλεσμένων ομιλητών Γ. Μητλιάγκα, Πρόεδρο Ε.Β.Ε. Κοζάνης Τ. Σιδηρόπουλου Διευθυντή Αναπτυξιακών προγραμμάτων ΑΝΚΟ, Α. Κωτούλα, Αντιπρόεδρο και Οικονομικό Διευθυντή της εταιρίας «Προϊόντα Γης Βοίου», Λ. Τοπάλογλου Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Διασυνοριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Λ. Ιωαννίδη πρώην Δήμαρχο Κοζάνης και Κ. Δεσποτίδη πρώην Αντιδήμαρχο Κοζάνης. Εκτενείς παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από την Γ. Ζεμπιλιάδου επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, τον Α. Δραγατσίκα, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης και τον Α. Σιαμπανόπουλο Μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρ. Ενέργειας από Φ/Β.

This slideshow requires JavaScript.

Μετά τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις ακολούθησε συζήτηση με τους παριστάμενους. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε υπήρξε γόνιμος αφού αναδείχθηκαν θέματα καίριας σημασίας για την πορεία τόσο της Δυτικής Μακεδονίας όσο και του Δήμου Κοζάνης ειδικότερα στα πλαίσια της αλλαγής του παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου της περιοχής και της μετάβασης στην μετά λιγνίτη εποχή. Παρουσιάστηκαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι επιχειρηματικές δυνατότητες, το μοντέλο διοίκησης, ο σχεδιασμός αλλά και ο ρόλος που οφείλει να διαδραματίσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι φορείς σε αυτή την εξελισσόμενη διαδικασία.

 

Διάχυτη υπήρξε η ανησυχία όλων των παρισταμένων για την εξέλιξη του εγχειρήματος αυτού αλλά και η πεποίθηση για συλλογική προσπάθεια και κατάθεση προτάσεων έτσι ώστε να υπάρξει το μέγιστο δυνατό όφελος για την περιοχή και να αποτραπούν ενδεχόμενα δυσμενή σενάρια για το μέλλον του τόπου.

 

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Χάρης Κουζιάκης τόνισε την κρισιμότητα των στιγμών που περνά η περιοχή μας και υποσχέθηκε ότι παρόμοιες εκδηλώσεις ανάλογου επιπέδου, κύρους και θεματολογίας θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον έτσι ώστε να συν διαμορφωθούν οι θέσεις της Δημοτικής κίνησης ενόψει των ερχόμενων εκλογών. 

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο Κοζάνης Πρωταγωνιστή.

 

Κοζάνη 26/1/2023

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: