Εθιμοτυπική Επίσκεψη της Γενικής Προξένου των ΗΠΑ Elizabeth K. Lee στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

By on 09/06/2021

Την Π.Ε. Φλώρινας επισκέφτηκε την Τετάρτη 09 Ιουνίου 2021, η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Elizabeth K. Lee.

Η  επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επαφών και γνωριμίας της κ. Lee με τους επικεφαλής των θεσμών της περιοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, όπως οι επενδύσεις, οι συγκοινωνίες, η ενέργεια, η παιδεία και ο πολιτισμός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές υποδέχτηκε και καλωσόρισε την Γενική Πρόξενο και την ενημέρωσε για την προσπάθεια που καταβάλλει η περιοχή να επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα, μέσα από το πρόγραμμα των εμβολιασμών, ενώ στη συνέχεια η συζήτηση  επικεντρώθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην περιοχή για την προσέλκυση επενδύσεων σε συνεργασία με τον Απόδημο Ελληνισμό των ΗΠΑ, την εξωστρέφεια και ενίσχυση του οργανωμένου τουρισμού και των εμπορικών συναλλαγών. Τέλος τη σταδιακή μετατροπή της Φλώρινας σε κέντρο πράσινης ανάπτυξης στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης, ικανό να αποτελέσει κίνητρο για την παραμονή των νέων στον τόπο τους.

Από την πλευρά της η κ. Lee εξέφρασε την πρόθεση της να συνδράμει στην υλοποίηση των προαναφερόμενων στόχων της Π.Ε. Φλώρινας. 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κιοσές επέδωσε στην κ. Lee καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και αντάλλαξε αναμνηστικά έντυπα με αναφορές στον πολιτισμό και την παράδοση της Φλώρινας και της Καλιφόρνιας, των ΗΠΑ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: