Εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης του Φωτογράφου – Φωτορεπόρτερ Περικλή Μεράκου με τίτλο ¨Οι Άλλοι¨

By on 10/06/2019

Το Δ.Σ. του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης, σας ενημερώνει και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης του Φωτογράφου – Φωτορεπόρτερ Περικλή Μεράκου με τίτλο ¨Οι Άλλοι¨ η οποία θα φιλοξενηθεί στο Νέο ιδρυθέν Μουσείο Τεχνών. Μαζί του συμμετέχουν οι σπουδαστές του Φωτογραφικού εργαστηρίου ¨Φωτοδίοδος¨ του Δήμου Κοζάνης, σε μια συνομιλία, με το έργο του Περικλή Μεράκου.

Μια ημέρα πριν την έναρξη της έκθεσης, την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 7:00 το απόγευμα, σε συνεργασία με το Φωτογραφικό εργαστήρι ¨Φωτοδίοδος¨ του Δ. Κοζάνης, θα παρουσιάσουμε τον Φωτογράφο Περικλή Μεράκο στο αμφιθέατρο της νέας Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, όπου ο ίδιος θα μας αναπτύξει την τέχνη και τις τεχνικές που ο ίδιος χρησιμοποιεί για την φωτογράφιση.  

Ο Περικλής Μεράκος θα παρουσιάσει μια σειρά φωτογραφιών από την Ινδία με τίτλο «Οι άλλοι»

Πρώτος σταθμός: Ινδία.

Ο Περικλής Μεράκος ταξίδεψε για δύο μήνες στην Ινδία στις αρχές του  2017 καταγράφοντας εικόνες και εμπειρίες από αυτή τη συναρπαστική και πολύχρωμη χώρα.

Επισκέφθηκε το Νέο Δελχί, τα παλάτια του Ραζαστάν, το μαγευτικό Ταζ Μαχάλ στην Άγκρα, και το Βαρανάσι, την θρησκευτική πρωτεύουσα των Ινδουιστών. Φωτογράφησε τους οίκους ανοχής του Νέου Δελχί, τα καμένα με οξύ πρόσωπα των γυναικών στην Άγκρα, τους ινδουιστές μοναχούς στις όχθες του Γάγγη, και τον ξέφρενο ρυθμό του Φεστιβάλ των Χρωμάτων.

Η Ινδία αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό ενός πρότζεκτ με τίτλο «Οι άλλοι», το οποίο ανέλαβε ο ίδιος, θέλοντας να καταγράψει κοινωνικές συνήθειες και καταστάσεις που αποκλίνουν από τα γνωστά πρότυπα των δυτικών κοινωνιών.

Επιμέλεια έκθεσης:

Γλύκα Διονυσοπούλου (Υποψήφια Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης – Εικαστικός) Κατερίνα Καρούλια (Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια δημιουργικής γραφής – Εικαστικός)

 

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στις 7:30 το βράδυ.

Διάρκεια έκθεσης: 12 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2019.

Ώρες επίσκεψης: καθημερινά 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.  Κάθε Παρασκευή 10:00 π.μ. 2:00 μ.μ. και 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. (Κυριακή κλειστά)

Διεύθυνση Μουσείου Τεχνών: Δελμούζου 1 (Δίπλα από το Κινηματοθέατρο ¨Ολύμπιο¨) Κοζάνη.

Επίσκεψη πέρα από το ωράριο ύστερα από συνεννόηση.

 

Ελπίζοντας στη θετική ανταπόκριση για δημοσιοποίηση της έκθεσης, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Φιλικά το Δ. Σ. του

 

ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ – ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΧΝΩΝ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: