Δωρεά βιβλίων του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου στη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (ΦΩΤΟ)

By on 07/11/2018

Ο Πρόξενος της Κύπρου Σπύρος Μιλτιάδης, συνοδευόμενος από την κ. Β. Μουστάκα Πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Κοζάνης, επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης το μεσημέρι της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2018. Ο κ. Μιλτιάδης παρέδωσε στη Βιβλιοθήκη μας δωρεά εκατοντάδων βιβλίων από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Τον κ. Μιλτιάδη ξενάγησε στην αίθουσα των παλαίτυπων και αρχέτυπων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Παναγιώτης Δημόπουλος, παρουσιάζοντας τον τεράστιο πλούτο, τα λυτά αρχειακά έγγραφα και τους κώδικες εγγράφων που δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία και την καθημερινή ζωή της Κοζάνης αλλά και την ευρύτερης περιοχής, κυρίως κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Είχαν την ευκαιρία να δουν επίσης τους θησαυρούς που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή, τη Χάρτα του Ρήγα, τον παγκόσμιο άτλαντα του Άνθιιμου Γαζή, τα προικοσύμφωνα της εποχής και άλλα χειρόγραφα βιβλία του περασμένου αιώνα.

Επίσης οι δύο άντρες συζήτησαν για την δυνατότητα που έχουν οι ειδικοί επιστήμονες, να έρθουν στη βιβλιοθήκη, να συντηρήσουν τα βιβλία, ώστε να αποκρυπτογραφήσουν τα άγνωστα κομμάτια που κρύβονται μέσα στις σελίδες τους.

Στο τέλος της ξενάγησης ο πρόξενος της Κύπρου προχώρησε στη δωρεά εκατοντάδων βιβλίων προς τη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, με την επιθυμία να αξιοποιηθούν και να φανούν χρήσιμα στο κοινό της.

Από την πλευρά τους ο κ. Δημόπουλος και η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Ιωάννα Στεργιοπούλου ευχαρίστησαν θερμά τον Πρόξενο της Κύπρου για αυτή του την προσφορά και ευχήθηκαν η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: