Δωρεά βιβλίων από το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας προς τη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

By on 17/12/2018

Την Κοζάνη θα επισκεφθούν στις 20/12/2018 ο Αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carsten Müller, και η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Goethe-Institut Thessaloniki, κα Μαριάννα Πυλωρίδου, όπου στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν δεκτοί από τον Δήμαρχο Κοζάνης, κ. Λευτέρη Ιωαννίδη στο νέο κτήριο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσημης παράδοσης από τον κ. Müller προς τον Πρόεδρο της Κ.Δ.Β.Κ. και Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης, κ. Παναγιώτη Δημόπουλο, 83 γερμανικών βιβλίων σε ελληνική μετάφραση, δωρεά του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη προς την Κ.Δ.Β.Κ.

Η επιλογή των βιβλίων της δωρεάς πραγματοποιήθηκε από τη Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Goethe-Institut Thessaloniki σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Κ.Δ.Β.Κ. στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο φορέων.

Στη συνέχεια ο κ. Müller και η κα Πυλωρίδου θα συμμετέχουν σε συνάντηση εργασίας με μέλη των Διοικήσεων και υπηρεσιακά στελέχη των τριών Πολιτιστικών Νομικών Προσώπων του Δήμου Κοζάνης (Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο), με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και τις δυνατότητες προώθησης της ελληνογερμανικής πολιτιστικής συνεργασίας και με έμφαση στους νέους, μέσω σχετικών πρωτοβουλιών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: