Δραστηριότητα Υπ. βουλευτή Γρεβενών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρήστου Μπγιάλα

By on 15/05/2023

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΓΙΑΛΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ

Τα Γρεβενά γιορτάζουν. Τιμούν τον προστάτη του και πολιούχο Άγιο Αχίλλειο, την παράδοση και τον πολιτισμό τους.

Ευχή μας, να αποτελέσει αυτή η μέρα την αφετηρία για την αναγέννηση της ελπίδας.

 Ας βάλουμε, λοιπόν, όλοι μας, τον πήχη ψηλότερα για όσα ονειρευόμαστε και μπορούμε να πετύχουμε σε όφελος του τόπου μας, της κοινωνίας και των παιδιών μας. Έτσι αποκτούν νόημα διαχρονικά και οι θυσίες των ηρώων και των Αγίων.

Εύχομαι από βάθους καρδιάς στις Γρεβενιώτισσες και στους Γρεβενιώτες,  ο Άγιος Αχίλλιος να χαρίζει υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Χρόνια Πολλά!» 

This slideshow requires JavaScript.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΡΕΒΕΝΏΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΓΙΑΛΑ

«ΣΤΟ ΓΡΕΒΕΝΟ, ΣΤΟ ΓΡΕΒΕΝΟ, ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ». 

Είχα τη χαρά, το βράδυ του Σαββάτου να παραβρεθώ σε μια, πραγματικά, αξιόλογη εκδήλωση, μια μουσικοθεατρική παράσταση γεμάτη Γρεβενά, που ζωντάνεψε επί σκηνής τη νεότερη ιστορία του τόπου μας από το 1700 μέχρι το 1950 και μας συγκίνησε όλους…

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών της ΠΕ Γρεβενών για την άψογη διοργάνωση, σε όλους όσοι συμμετείχαν και στον Στέργιο Πουρνάρα για το βιβλίο του, που αποτελεί παρακαταθήκη, πηγή γνώσεων, αρχών και αξιών από το παρελθόν, για μια σωστή πορεία στο μέλλον.

This slideshow requires JavaScript.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΓΙΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1

Την Τρίτη 16/5 και ώρα 09:00πμ., συζητάμε ¨ζωντανά¨ για τις πολιτικές εξελίξεις στη τηλεόραση της ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ», με τους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΓΙΑΛΑ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ στα Γρεβενά, στις εγκαταστάσεις του Τομέα, αλλά και το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο, ο υποψήφιος βουλευτής Γρεβενών με το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρήστος Μπγιάλας,  ο οποίος συνεχάρη τους εργαζόμενους για το έργο που επιτελούν, καθώς είναι η προμετωπίδα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Παράλληλα όμως κατέγραψε προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την προστασία της υγείας των πολιτών. 

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στο Τομέα ΕΚΑΒ Γρεβενών, ανέρχεται στα 20 άτομα, εκ των οποίων, τα 4 έχουν μετακινηθεί στη Κοζάνη. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, δηλαδή, βρίσκονται 16 άτομα, τη στιγμή που το ελάχιστο που απαιτείται για να καλυφθούν οι βάρδιες είναι 24 άτομα. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Τομέας ΕΚΑΒ Γρεβενών έχει να καλύψει μια τεράστια έκταση από άκρη σε άκρη του Νομού, αλλά και τα επείγοντα περιστατικά στο Νομό Καστοριάς.

Ακόμη πιο δραματική καταγράφεται η κατάσταση στο  Κ.Υ. Δεσκάτης. Με δανεικό ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ, καθώς το μοναδικό που διέθετε η περιοχή βρίσκεται στο συνεργείο, με δύο μόλις παθολόγους γιατρούς και με τραγικές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες ιατρών, το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες της περιοχής. Άλλωστε, είναι νωπές ακόμη οι πρόσφατες, δυναμικές κινητοποιήσεις σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας,

Δεδομένου ότι η επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ και του Κ.Υ.Δεσκάτης και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους, έχουν τεράστια σημασία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ο κ. Μπγιάλας ανέλυσε εκτενώς στους εργαζόμενους τον προγραμματικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γενικά για τον τομέα της Υγείας και ειδικά για το ΕΚΑΒ, τονίζοντας ότι: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται απέναντι στα σχέδια  του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ για την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και είναι σταθερά προσηλωμένος στην εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν παροχής φροντίδας, περίθαλψης και υγείας για όλους τους πολίτες της πατρίδας μας.

Παράλληλα, ο κ. Μπγιάλας δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί Τομέας ΕΚΑΒ και στη πόλη της Δεσκάτης

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΓΙΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ FLASH

«Με συγκεκριμένο Στρατηγικό Σχέδιο, με πολύ αγώνα, δυναμική διεκδίκηση και, κυρίως, με συνεχή συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, μπορούμε – και θα φέρουμε- τα ΓΡΕΒΕΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ».

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΓΙΑΛΑ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Επίσκεψη στις νέες εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Γρεβενών πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Μπγιάλας, στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου που καθημερινά πραγματοποιεί με φορείς και πολίτες της περιοχής.

Ο κ. Μπγιάλας, αφού είχε την ευκαιρία να χαιρετήσει από κοντά όλους τους εργαζομένους που παρευρίσκονταν εκεί, συνομίλησε με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ, κ. Ζιάκα Γιάννη, στο γραφείο του. Εκ μέρους της διοίκησης τέθηκαν ζητήματα που προβληματίζουν τον κλάδο των μεταφορών, ζητήματα καθημερινότητας αλλά και σχεδιασμού για το άμεσο μέλλον.

Ο κ. Ζιάκας, εξήρε την καθοριστική συμβολή που είχε ο κ. Μπγιάλας, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Βουλευτής Γρεβενών, στο να ξεμπλοκάρει η διαδικασία της μετεγκατάστασης του ΚΤΕΛ, η οποία ήταν «κολλημένη» επί δύο χρόνια.

Από την πλευρά του, ο κ Μπγιάλας, αφού ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο και το προσωπικό του ΚΤΕΛ για την υποδειγματική λειτουργία, την οργάνωση και τον επαγγελματισμό τους, σημείωσε ότι: «Ο σταθμός του ΚΤΕΛ αποτελεί την πρώτη εντύπωση που αποκομίζει ένας επισκέπτης όταν φτάνει στα. Γρεβενά. Η κατασκευή, λοιπόν, ενός  σύγχρονου και λειτουργικού σταθμού, ήταν ένα έργο ουσίας, που αναβάθμισε την εξυπηρέτηση του κοινού και την εικόνα των Γρεβενών.

Τέλος ο κ. Μπγιάλας δεσμεύθηκε για τη συνέχιση της εποικοδομητικής τους συνεργασίας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: