Δραστηριότητα βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση

By on 25/01/2021

Συνέντευξη του Βουλευτή Νομού Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση στο e-grevena portal και στον δημοσιογράφο Κώστα Μάρκου

Συνέντευξη στο e-grevena portal και στον δημοσιογράφο Κώστα Μάρκου παραχώρησε ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, όπου αναφέρθηκε σε πολυάριθμα επίκαιρα θέματα που απασχολούν και επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον Νομό Γρεβενών.

Ο Βουλευτής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μέλλον των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά ενόψει του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια, το Νοσοκομείο Γρεβενών, τις εργατικές κατοικίες στην περιοχή της Κυρακαλής Γρεβενών και τον Ε65.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Ο Βουλευτής αρχικά αναφέρθηκε εκτενώς στο φλέγον ζήτημα του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που έπεται να επηρεάσει το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι «όλοι όσοι αγωνιζόμαστε και ενδιαφερόμαστε για τη δημόσια εκπαίδευση θέλουμε την αναβάθμισή της και θέλουμε Πανεπιστήμια ανταγωνιστικά και να βγάζουν νέους επιστήμονες οι οποίοι θα μπορούν να βγουν στην αγορά εργασίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό» καταλήγοντας ότι «το νομοσχέδιο αυτό δίνει μεγάλη βαρύτητα στην αναβάθμιση γενικότερα των Πανεπιστημίων και του ρόλου των Πανεπιστημίων στη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση». Στη συνέχεια όπως σχολίασε «το νομοσχέδιο αυτό όντως έχει επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες όπως των Γρεβενών» κάτι που απέδωσε στις πολύ χαμηλές βαθμολογίες μεγάλου αριθμού των εισακτέων στα τμημάτα των Γρεβενών, γύρω στο 2,5 με 3. Ορμώμενος από την προσωπική του επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Άγγελο Συρίγο, ο οποίος αναγνωρίζει το πρόβλημα στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα των Γρεβενών, ο Βουλευτής διαβεβαίωσε ότι αναμένει θετικές εξελίξεις σχολιάζοντας ότι «είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα του Ε65. Μετά από προσωπικές προσπάθειες, συναντήσεις και επαφές του Βουλευτή για το θέμα σε συνεργασία με τους Δημάρχους Γρεβενών και Δεσκάτης, κ. Γεώργιο Δασταμάνη και κ. Δημήτριο Κορδίλα αντίστοιχα, όπως δήλωσε και ο ίδιος «εγκρίθηκε και είμαστε στην ευχάριστη θέση πλέον να ανακοινώσουμε ότι το έργο αυτό θα ξεκινήσει να υλοποιείται πάρα πολύ σύντομα».

Για τις σχέσεις με την Περιφέρεια σχολίασε ότι «υπάρχει μία διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση» ενώ ευελπιστεί, όπως διευκρίνισε, ότι «στο μέλλον θα καταλάβουν ότι ο αγώνας μας είναι για τα Γρεβενά» διαβεβαιώνοντας πως ο ίδιος θα συνεχίσει να μάχεται για το μέλλον του νομού του.

Για το Νοσοκομείο Γρεβενών δήλωσε «ξεκινήσαμε να δουλεύουμε από την πρώτη μέρα ούτως ώστε να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το Νοσοκομείο των Γρεβενών» κάτι που όπως τόνισε βοήθησε κατά την πανδημία του COVID αφού όπως σχολίασε «όταν δημιουργήθηκε η κρίση το νοσοκομείο μας ήταν έτοιμο από όλες τις πλευρές».

Για το θέμα των εργατικών κατοικιών στην περιοχή της Κυρακαλής που απασχολεί πολλά χρόνια, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το έργο, όπως ο ίδιος είχε υποσχεθεί, υλοποιείται καθώς όπως αποκάλυψε «θα έρθει προς έγκριση στη Περιφέρεια Γρεβενών αυτή τη βδομάδα η περιβαλλοντική μελέτη η οποία απαιτείται και αμέσως μετά το έργο θα δημοπρατηθεί».

Τέλος, για όσους τον κατηγορούν ότι βρίσκεται περισσότερο καιρό στην Αθήνα, ο ίδιος δήλωσε ότι «ο ρόλος του Βουλευτή είναι να βρίσκεται μέσα στην κεντρική εξουσία και να λύνει τα προβλήματα» κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τα έργα του. Άλλωστε οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους και είναι αυτό που ζητάνε οι πολίτες των Γρεβενών και εντέλει εκτιμούν, αφού με τις συνεχείς παρεμβάσεις, πιέσεις και συναντήσεις του Βουλευτή βλέπουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια της συνέντευξης, υπενθύμισε πολυάριθμα θέματα που λύθηκαν με την προσωπική του δράση και παρέμβαση ακόμα και εν μέσω πανδημίας κατά την διάρκεια της οποίας όπως ορθά διατύπωσε «όλα είναι σε μία κατάσταση υπολειτουργίας». Ο Βουλευτής είναι εκπρόσωπος εξουσίας και πρέπει να ακολουθεί πρώτος πιστά τις οδηγίες κάτι που είναι ξεκάθαρο για τον κ. Ανδρέα Πάτση, αφού όπως δήλωσε «πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα, δεν πρέπει να κυκλοφορούμε». Θα πρέπει κάποιος να είναι ανεγκέφαλος σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, που ο κίνδυνος ελλοχεύει σε κάθε πλευρά για την υγεία των πολιτών, ώστε να ζητάει από τον Βουλευτή να σπάσει τις απαγορεύσεις, μη τηρώντας τις υποδείξεις των ειδικών στα πλαίσια του «Μένουμε Ασφαλείς».

«Είμαι κοντά στον τόπο μου, είμαι κοντά στους ανθρώπους μου και προσπαθώ να λύνω καθημερινά τα προβλήματα του νομού μας» κατέληξε ο Βουλευτής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η δύναμή μας είναι ο τόπος μας». 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Γρεβενών, κ. Γεώργιο Δασταμάνη και τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων και Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστο Τριγώνη και κ. Ματθαίο Αδάμο αντίστοιχα, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Βουλευτής φρόντισε να ενημερωθεί και δια ζώσης για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Γρεβενών και τους πολίτες του, καταγράφοντάς τα ώστε να τα προωθήσει στα αρμόδια Υπουργεία. Η συζήτηση κυμάνθηκε, όπως πάντα, σε φιλικό κλίμα και ο ίδιος δεσμεύτηκε για ακόμα μία φορά να προβεί στις απαραίτητες πράξεις και ενέργειες ώστε να λυθούν τα ζητήματα του τόπου, κάτι που φυσικά συνηθίζει να πράττει και να κάνει φανερό μέσω των αποτελεσμάτων των προσωπικών του παρεμβάσεων σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Βουλευτής, ακόμα και εν μέσω πανδημίας. 

Ο Βουλευτής, πάντα συμμορφωμένος με τις οδηγίες των ειδικών αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, βρίσκεται πάντα δίπλα στους ανθρώπους του και συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του.

Ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης πραγματοποίησε συνάντηση στο Δημαρχείο Δεσκάτης τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, με τον Δήμαρχο Δεσκάτης, κ. Δημήτριο Κορδίλα, τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και ποιότητας ζωής, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, κ. Χαράλαμπο Ορφανίδη και την Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Χασίων, κα Αρετή Ανδρώνη.

Η συζήτηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και κινήθηκε γύρω από τα θέματα του Δήμου, των προτεραιοτήτων και των αναγκών για τα έργα που επείγει να υλοποιηθούν, με τον ίδιο τον Βουλευτή να επιχειρεί να αποκτήσει και μέσω της φυσικής του παρουσίας απόλυτα πλήρη εικόνα για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο, καταγράφοντας όλα τα αιτήματα ώστε να τα προωθήσει στα αρμόδια Υπουργεία.

Ο Βουλευτής αποδεικνύει για ακόμα μία φορά έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες του με την πρώτη ευκαιρία τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα που υποδεικνύονται λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας του κορονοϊού.  

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: