Διπλή βράβευση για την ταινία «Δεν υπάρχει οξυγόνο» του Νίκου Κουρού

By on 02/07/2022

Διπλή η βράβευση για την ταινία του Νίκου Κουρού «Δεν υπάρχει οξυγόνο» στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Fox International Film Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 28 Ιουνίου. Η ταινία έλαβε ειδική τιμητική μνεία, όπως και το βραβείο καλύτερου μουσικού σκορ, που έγραψε ο γνωστός συνθέτης Σταύρος Παπασταύρου.

Ο Σταύρος Παπασταύρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1980 παρουσίασε για πρώτη φορά τραγούδια του στην μπουάτ «Τιπούκειτος», μαζί με τη Φλέρυ Νταντωνάκη, την Κρίστη Στασινοπούλου και το Νικόλα Μητσοβολέα. Βραβεύτηκε για το τραγούδι του «Απ’ την αρχή» στους A’ Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού, που οργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις στην Κέρκυρα το 1981. Προσωπικοί του δίσκοι, «Ξάγρυπνη Πόλη» (1978), «Το Πίσω Δωμάτιο» (1982), με δέκα δικές του συνθέσεις και διευθυντή ορχήστρας το M. Χατζιδάκι, «Mίλα μου για Mήλα» (1986) συλλογή από “παιδικά τραγούδια για μεγάλους”, σε στίχους Ευγενίου Τριβιζά, «Μικρή Οθόνη» (1996) και “Γιαπωνέζικοι Kήποι” (1998). Έχει γράψει μουσική για πολλά ντοκιμαντέρ, για παιδικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές σειρές, αλλά και για τις κινηματογραφικές ταινίες «Το Τελευταίο Στοίχημα» του Kώστα Ζυρίνη, «Η Αυλή με τα Σκουπίδια» των K. Ζυρίνη, M. Δρίτσα, Θ. Σκρουμπέλου και «Αγάπη στα 16» του Κώστα Χαραλάμπους.

Να θυμίσουμε ότι η ταινία «Δεν υπάρχει οξυγόνο», που συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, είναι μια avant-garde μεσαίου μήκους οικολογικού περιεχομένου μελλοντολογική περιπέτεια, με στοιχεία θρίλερ, που καταπιάνεται με τα αποτελέσματα μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής, αποτέλεσμα της καταχρηστικής και ασεβούς παρέμβασης του ανθρώπου στη φύση.

Συντελεστές

Προσαρμογή Υποτίτλων : Judi Caso

Κομμώσεις : Κική Αδαμίδου, Δέσποινα Αδαμίδου

Μακιγιάζ : Νάνσυ Χαρίση

Επιμέλεια Κοστουμιών : Βενετία Νάση

Βοηθός Σκηνοθέτη : Βαγγέλης Εμμανουηλίδης

Επιμέλεια ήχου : Νίκος Γκουτζιομήτρος, Χρήστος Μαργαρίτης

Poster : Μιχάλης Τεμέλκος

Ειδικά Εφέ : Κώστας Μανταλιάς

Επεξεργασία Ήχου : Δημήτρης Στασινός

Μουσική : Σταύρος Παπασταύρου

Διεύθ. Φωτογραφίας, Κάμερα, Εναέριες Λήψεις, Μοντάζ : Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης

Σενάριο-Σκηνοθεσία : Νίκος Κουρού

Παίζουν : Νίκος Κουρού, Σάκης Τριανταφύλλου, Δημήτρης Καρατζάς.

Συμμετέχουν αλφαβητικά : Μάγδα Κική, Ραφαέλλα-Μαργαρίτα Κονταξή, Γιώτα Κουρού, Ευαγγελία Κουρού, Αναστασία Κτενίδου, Βασιλική Μαργαρίτη, Άννα Μαρκου, Βασιλική Μπαλοδήμου, Μάνος Νατσιόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Ελπίδα Σαββίδου, Νίκος Σιάτρας, Ελένη Σιώμου, Ελένη Χαλβατζή, Εύα Χαλβατζή, Γιώργος Χαλβατζής και η σκυλίτσα Μίτσι.

Παραγωγή

Creating Memories Photography, Λάζαρος Μανουσαρίδης ©️ 2020

Χορηγοί

ΕΡΤ Κοζάνης

Top Channel Κοζάνη

Κομμωτήριο Alex Hairesort

Κουκουλόπουλος Πάρης συν+

ONER films

Trailer ταινίας

Soundtrack

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: