Διεθνής η ακτινοβολία της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης! (ΦΩΤΟ – VIDEO)

By on 09/10/2018

Τη διεθνή ακτινοβολία και τις σπουδαίες δυνατότητες  της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης ανέδειξε για ακόμη μια φορά η συνάντηση διεθνών φορέων, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τη συμμετοχή των Προξένων της  Γαλλίας Phillippe Ray, Γερμανίας Walter Stechel και των Η.Π.Α Gregory Pflege καθώς και του εκπροσώπου του Ινστιτούτου Γκαίτε Barch Rudoif.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης  αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της στιγμής των εγκαινίων του νέου κτιρίου της Βιβλιοθήκης για την Κοζάνη αλλά και για την ευρύτερη περιοχή σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η βιβλιοθήκη αποτελεί κομμάτι της ψυχής της πόλης μας» ενώ στον πλούτο της Κοβενταρείου και στις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται  να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο μέσω των διεθνών συνεργασιών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Παναγιώτης Δημόπουλος.

Οι Πρόξενοι Γαλλίας,  Γερμανίας και Η.Π.Α. στις τοποθετήσεις τους δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και τον πλούτο της  και έτοιμοι να συνεχίσουν τις προσπάθειες περαιτέρω ενίσχυση της σε θέματα όπως αυτό της συντήρησης τεκμηρίων αλλά και τη διασύνδεση της με οργανισμούς των χωρών τους.

Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο αντιπρόεδρος της ΚΔΒΚ, Παναγιώτης Πτωχούλης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ρεσιτάλ διεθνούς τραγουδιού με την σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και τον πιανίστα Δημήτρη Δημόπουλο.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: