Διαδικτυακή Εκδήλωση Ενημέρωσης Κοινού για την Αρτηριακή Υπέρταση και την Καρδιακή Ανεπάρκεια

By on 17/05/2021

Συνεργασία Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Η πανδημία COVID-19 ανέδειξε πόσο πολύτιμη είναι η υγεία μας και πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η ενημέρωση. Προς την κατεύθυνση αυτή η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη συνδιοργάνωση Διαδικτυακής Ενημερωτικής Εκδήλωσης και τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, ώρα 18.30 με θέμα «Καρδιακή Ανεπάρκεια – Αρτηριακή Πίεση», και  αφορμή την Εβδομάδα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης. 

Η Εβδομάδα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια έχει καθιερωθεί πανευρωπαϊκά να τιμάται τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, για την πρόληψή της αλλά και την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της. Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί μια νόσο που αν και είναι συχνότερη σε μεγάλες ηλικίες, απαντάται συχνά και σε άτομα κοινωνικά και οικονομικά ενεργά. Θεωρείται μια εκ των κυριότερων αιτιών για συχνές και παρατεταμένες νοσηλείες, ενώ μειώνει δραματικά την ποιότητα ζωής του ασθενή. Αντίστοιχα, η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσής της και της παρακολούθησής της, αλλά και για τους τρόπους πρόληψης. 

Στην εκδήλωση πολίτες και ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τις ομιλίες και στη συνέχεια να παρέμβουν και να υποβάλλουν στους ομιλητές τα ερωτήματά τους, με κύριο ζητούμενο μια εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση επιστημόνων και πολιτών. Παράλληλα εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μπορούν να υποβάλλουν τα δικά τους ερωτήματα στους ομιλητές με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών.

Το link για την παρακολούθηση της εκδήλωσης και την υποβολή των ερωτημάτων στους ομιλητές είναι το: https://freivirtualevents.gr/eke-scientists-answer/ 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: