ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης: Κύκλος των χαμένων ποιητών

By on 16/03/2011

ΔΗΠΕΘΕΤο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης δίνει και φέτος το παρόν στην παγκόσμια ημέρα για την ποίηση. Πέρυσι συνεργάστηκε με το περιοδικό «Παρέμβαση» και τον Βασίλη Καραγιάννη σ’ ένα τριήμερο αφιέρωμα σε ποιητές από την Μακεδονία. Φέτος, με μια νέα πρωτοβουλία παρουσιάζουμε για τρεις βραδιές τον «Κύκλο των χαμένων ποιητών».


Μια πρωτότυπη αναζήτηση στην ποίηση της Rock μουσικής. Από τη δεκαετία του ΄60 μέχρι τις μέρες μας πολλά συγκροτήματα και τραγουδοποιοί έγραψαν τη δική τους ιστορία. Pink Floyd, Beetles, Deep purple, Led zeppelin, Queen, Doors και καλλιτέχνες όπως ο Bob Dylan, John Lennon, o Ian Anderson, o Freddy Mercury και τόσοι άλλοι.

Μεταφράζοντας τους στίχους αξέχαστων τραγουδιών ανακαλύπτουμε ποίηση. Μια ποίηση, που ποτέ δεν της δώσαμε την πρέπουσα σημασία. Μια ποίηση που σκιάστηκε από τη δύναμη της μουσικής. Έτσι δουλέψαμε σε μια βραδιά με rock μουσική και την ποίηση των στίχων της. Κρυφός μας στόχος να ετοιμάσουμε του χρόνου ένα μεγάλο show μ’ αυτό το θέμα στην «Αίθουσα Τέχνης», με την συνεργασία σπουδαίων μουσικών από τη Κοζάνη.

Το Σάββατο στο μπαρ «Αν», 10 μ.μ.

Την Κυριακή στο μπαρ «Γκάλερι», 10 μ.μ.

Τη Δευτέρα στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ, 8 μ.μ.

Με τους μουσικούς Νίκο Διάφα & Δημήτρη Γιαννόπουλο (κιθάρες & φωνή). Μετάφραση κι αφήγηση του Γιάννη Καραχισαρίδη. Dj o Γιάννης Μπαντιάνης.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στο τηλ. : 24610-24062

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: