ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, και τα ευτράπελα δυστυχώς συνεχίζονται…

By on 03/06/2020

Σε συνέχεια της αναστάτωσης που υπήρξε με αφορμή τις επιλογές της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ως πολιτική προϊστάμενη ανέλαβε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με δηλώσεις της σε τοπικό μέσο, (www.kozani.tv), αναφέροντας ότι:

  • Το λευκό σε οποιαδήποτε ψηφοφορία δεν αποτελεί καταψήφιση.
  • Η επιλογή του κου Κέφαλου να αναλάβει καθήκοντα βοηθού σκηνοθέτη με αμοιβή στο έργο «Αχ  Έρωτα» είναι καθόλα νόμιμη αλλά το θέμα έχει λήξει αφού για λόγους ευθιξίας ο κος Κέφαλος θα παραιτηθεί στο επόμενο ΔΣ από την αμοιβή του και ότι η κα Δημοπούλου και ο κος Γιοβανίδης ακολουθούσαν την ίδια τακτική.
  • Ότι το κόστος της παράστασης «Αχ Έρωτα» μπορεί να είναι μεγάλο αλλά είναι εξασφαλισμένο, για να μην χαλάσει ο πολιτισμός υψηλού επιπέδου και ότι η παράσταση «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του κου Γιοβανίδη δημιούργησε οφειλή για το ΔΗΠΕΘΕ  ύψους 104.000 ευρώ
  • Για τις δε φήμες περί προαποφασισμένης επιλογής στη θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή τις χαρακτήρισε «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Δυστυχώς βέβαια η ζέση της κας αντιδημάρχου να πάρει θέση για όλα μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς ατυχής και αυτό γιατί:

Η επιλογή της λευκής ψήφου δεν αποτελεί καταψήφιση αλλά δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ψήφο εμπιστοσύνης. Αντίθετα και σύμφωνα και με τον αγγλικό της ορισμό, Protest Vote, σημαίνει ψήφος διαμαρτυρίας. Διαμαρτυρία προς τις δύο επιλογές που υπήρχαν στην προκειμένη περίπτωση δηλ. την επιλογή να μην γίνει καθόλου παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ το καλοκαίρι και την επιλογή να γίνει μια πανάκριβη παράσταση. 

Σχετικά με την απόφαση του κου Κέφαλου να τοποθετήσει τον εαυτό του σε αμειβόμενη θέση βοηθού σκηνοθέτη φυσικά δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε την κριτική μας περί της άκρως αντιδεοντολογικής του συμπεριφοράς, ενώ για το γεγονός της μη ενημέρωσης των μελών του ΔΣ αυτή αποδόθηκε σε λάθος, ξεχνώντας βέβαια πολύ γρήγορα ότι η «Ενότητα» στις 28-5-2020 έχει βγάλει ανακοίνωση στήριξης της συγκεκριμένης επιλογής χωρίς καμία αναφορά σε λάθος. Θα το ανακάλυψαν αργότερα φαίνεται. 

Εντύπωση βέβαια προκαλεί και το γεγονός ότι η κα Αντιδήμαρχος προκαταλαμβάνει την απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου και ανακοινώνει η ίδια  το τι θα πράξει ο Πρόεδρος, αλλά μάλλον η διάκριση εξουσιών και αρμοδιοτήτων είναι μια έννοια συγκεχυμένη για κάποιους. 

Στη δε τελείως άτοπη σύγκριση του κου Κεφάλου με την κα Δημοπούλου και τον κο Γιοβανίδη δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε αφού ο κος Κέφαλος είναι Πρόεδρος του ΔΣ ενώ οι άλλοι δύο υπήρξαν καλλιτεχνικοί διευθυντές. Μικρά γράμματα για την κα Αντιδήμαρχο…

Η αναφορά της δε στο «δικαιολογημένο» κόστος της παραγωγής «Αχ Έρωτα» μόνο προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί στους καιρούς που ζούμε. Από τη άλλη βέβαια θα ηταν πολύ ενδιαφέρον να μας εξηγήσει η κα Αντιδήμαρχος πως είναι δυνατόν μία παράσταση με συνολικό τελικό κόστος 82.490,76 ευρώ όπως ήταν το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» να προκάλεσε οφειλή 104.000 ευρώ στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης!!! Απλά δεν βγαίνουν τα νούμερα, εκτός αν μπερδεύτηκε με την νέα παράσταση που σύμφωνα με τον προϋπολογισμό θα προκαλέσει έλλειμμα τουλάχιστον 102.000 ευρώ!

Για την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή και τις «προφάσεις εν αμαρτίαις» θα απαντήσουμε απλά, όπερ έδει δείξαι!

Και τα ευτράπελα δυστυχώς συνεχίζονται σε ένα θεσμό που θα έπρεπε να είναι η κορωνίδα πολιτισμού και ήθους για τον τόπο.

Για τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: