ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης: Αισθητικές Χαρές

By on 02/10/2018
Παρ, 19/10
21:00
ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ – Κεντρική Σκηνή

Στην Κοζάνη την περίοδο της γερμανικής κατοχής το 1943, μια ομάδα νέων ανθρώπων, θέλοντας να εκφραστούν μα πάνω απ’ όλα να δημιουργήσουν πολιτισμό, βοηθώντας τους συμπολίτες τους και τους ιδίους να ζήσουν το όνειρο της ελευθερίας, δημιουργούν έναν πολιτιστικό σύλλογο με τίτλο «Αισθητικές Χαρές».

Συγκεντρώνονται από την περίοδο του μεγάλου πολέμου, το1940, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν συγκροτήσει μια χορωδία για την ψυχαγωγία των στρατιωτών που έφταναν πληγωμένοι για νοσηλεία από το μέτωπο, και στη συνέχεια, θέλοντας να καλύψουν τις ανάγκες τους να συνεχίζουν να ονειρεύονται μια ελεύθερη ζωή και το μέλλον τους, γράφουν μουσική για οπερέτα και την παρουσιάζουν στην πόλη.

Η προσπάθειά τους αυτή τελεσφόρησε και η μια οπερέτα έφερε την επόμενη.
Η κίνηση αυτή ήταν ένα ανοιξιάτικο όνειρο που έδινε ελπίδες μέσα στη μαυρίλα της γερμανικής κατοχής, αλλά και ελπίδα να γεννηθούν οι νεανικοί έρωτες, αφού μέσα από τη δημιουργία, η φλόγα της αγάπης γεννούσε ελπίδες για μια ελεύθερη ζωή.

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παφίλης – Δημήτρης Δημόπουλος

Κίνηση: Αργυρώ Κουρλίτη

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

One Comment

  1. eaniotis

    31/10/2018 at 09:11

    Μια μικρή διευκρίνιση: Ο Εκπολιστιστικός Όμιλος Κοζάνης “Αισθητικές Χαρές” δημιουργήθηκε επί Μεταξά στις 30 Οχτώβρη 1939.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: