Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης – Masterclass πιάνου με την πολυβραβευμένη σολίστ Αλεξία Μουζά

By on 18/03/2019

. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης διοργανώνει για το τριήμερο 5 , 6 και 7 Απριλίου masterclass πιάνου με την πολυβραβευμένη σολίστ Αλεξία Μουζά.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής:

Παρασκευή 5 Απριλίου 17.00-21.00

Σάββατο 6 Απριλίου 9.00-14.00

Κυριακή 7 Απριλίου 9.00-13.00

Ρεσιτάλ Πιάνου με την Αλεξία Μουζά Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 8.00μ.μ.

Το σεμινάριο καθώς και το Ρεσιτάλ πιάνου θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου(Δρίζειο) με ελεύθερη είσοδο.

Για πληροφορίες συμμετοχής επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Ωδείου καθημερινά 3.00μ.μ. – 9.00μ.μ. στο 24610 34932 , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αλεξία Μουζά, πιάνο

Πιανίστρια με “καταπληκτική ενέργεια, καθαρότητα και ακρίβεια”, σύμφωνα με τις κριτικές, η Αλεξία Μουζά κέρδισε σε ηλικία 11 ετών το αριστείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου “Φίλων 2000”. Nικήτρια μεταξύ άλλων του Cantú International Competition for Piano and Orchestra στην Ιταλία (2005), του διαγωνισμού για πιάνο “Γιώργος Θυμής” στην Θεσσαλονίκη (2008) και του διαγωνσιμού «Μαίρη Χαιρογιώργου» στην Αθήνα (2006). Το 2015, η Αλεξία Μουζά πήρε το πρώτο βραβείο στο Delia Steinberg International Piano Competition στην Μαδρίτη, εκπροσώπησε την Ελλάδα στον ανά πενταετία διεθνή διαγωνισμό Frédéric Chopin, στην Βαρσοβία και πήρε το τρίτο βραβείο στον ανά τριετία διεθνή διαγωνισμό στο Hamamatsu της Ιαπωνίας. Νικήτρια του Πρώτου Grand Prize του Manhattan International Music Competitition (2018).

 

Ως προσκεκλημένη σολίστ, η Αλεξία έχει συνεργαστεί με την  Orchestra Haydn Bolzano and Trento, τις Κρατικές Ορχήστρες Θεσσαλονίκης και Αθηνών, με εξαιρετικές κριτικές από τον αθηναϊκό τύπο. Επισης, με την Simon Bolivar Symphony Orchestra της Βενεζουέλας μπροστά σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο, την Ορχήστρα των Χρωμάτων της Αθήνας και την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Μεξικού. Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου και συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ: Θεσσαλονίκη και Ναύπλιο, Χόνγκ Κόνγκ, Βερολίνο, Βοστώνη, Μιλάνο,  Semaine musicale (Ελβετία), Maggio Fiorentino, Pomeriggi Musicali (Ιταλία), Si-Chuan International Piano Festival in Chengdu (Κίνα), International Mozart Festival in Hokkaido (Ιαπωνία).

 

Γεννημένη στην Αθήνα, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την μητέρα της. Ολοκλήρωσε σπουδές πιάνου στην Accademia Pianistica Internazionale “Incontri col Maestro”στην Imola, Ιταλία (καθ. Leonid Margarius, Anna Kravtchenko) με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Κάτοχος master ερμηνείας στο πιάνο (2011, Cesena, Conservatorio Statale di Musica) και Artist Diploma (2013, College of Fine Arts, Boston University, καθ. Boaz Sharon) όπου σπούδασε με υποτροφίες από το Ελληνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το Boston University. Συνέχισε στην Buchmann-Mehta School of Music, στο Τελ Αβίβ, με τον καθηγητή Arie Vardi με τον οποίο συνεχίζει τις σπουδές.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: