ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ: Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης για την θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα , χορήγηση κοινωνικού μερίσματος και φορολογικές ελαφρύνσεις και χρηματοδοτήσεις στις επιχειρήσεις

By on 22/10/2021

Ο  χειμώνας  ήρθε,   και στην περιοχή μας έχει μεγάλη διάρκεια. Ξεκινάει τον Οκτώβριο και  φθάνει μέχρι  τον Μάιο,  δηλαδή  οκτώ μήνες. Όλο αυτό το διάστημα η  σίτιση μαζί με την θέρμανση είναι τα πιο απαραίτητα αγαθά που πρέπει να έχει κάθε πολίτης και κάθε οικογένεια.  

          Οι ατομικοί αλλά και οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί πρέπει να έχουν αρκετό απόθεμα χρημάτων για να ανταποκριθούν στα ανωτέρω.

          Η  Καστοριά είναι η περιοχή με την μεγαλύτερη ανεργία σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον φέτος εκτός της κρίσης της Γούνας που συνεχίζεται, είναι πολύ δύσκολη χρονιά και για τον πρωτογενή τομέα. Τα δύσκολα  καιρικά φαινόμενα  και η κλιματική αλλαγή έχουν επιφέρει μεγάλες ζημιές στην παραγωγή  με αποτέλεσμα οι αγρότες  και οι κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τα βασικά έξοδα.

           Όλα τα παραπάνω δημιουργούν δυστυχώς μια  δύσκολη περίοδο, με αποτέλεσμα  η φτώχεια και η ανέχεια να επικρατήσει σε όλα τα νοικοκυριά του Νομού μας. Σε αυτή την  ιδιαίτερη περίοδο έρχονται και οι αυξήσεις τιμών σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά καθώς και αυξημένες τιμές στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα η δύσκολη περίοδος να γίνεται εκρηκτική. 

           Ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» με την θεσμική ιδιότητα  μείζονα μειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου  Άργους  Ορεστικού, διαισθανόμενοι τις δύσκολες μέρες που έρχονται, παίρνουμε κάποιες πρωτοβουλίες  συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εύρεση λύσεων.    

            Καταθέσαμε αίτηση στον Δήμο μας, μαζί με την ελάσσονα μειοψηφία, για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης για την θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα , χορήγηση κοινωνικού μερίσματος και φορολογικές ελαφρύνσεις και χρηματοδοτήσεις στις επιχειρήσεις.                                                                                   

                                                                                                                           

           Επιπλέον, καλούμε όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να πάρουν ομόφωνα μια απόφαση να ενταχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στις πολύ  προβληματικές περιοχές και να τύχει μεγάλης βοήθειας από την κεντρική Κυβέρνηση. Ειδικά στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει  να υπάρξει μεγάλη επιδότηση σε όλα τα νοικοκυριά χωρίς καμία εξαίρεση.  Επιπλέον να χορηγηθεί κοινωνικό μέρισμα στους ανέργους και στα ευάλωτα νοικοκυριά και φορολογικές ελαφρύνσεις και χρηματοδοτήσεις στις επιχειρήσεις.  Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να πρυτανεύσει η λογική και επιτέλους πρέπει να επικρατήσει το εμείς και όχι το εγώ η τα πολλά εγώ.                                                  

            Οι  πολιτικές, κομματικές και προσωπικές πρακτικές πρέπει να παραμερισθούν. Τα συμφέροντα των πολιτών είναι υπεράνω όλων και άπαντες πρέπει να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις, πριν είναι πολύ αργά.   

            Η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι υπεράνω όλων. Οι πολίτες του νομού  δεν είναι επαίτες, απαιτούν όμως  από  όλους τους θεσμικούς παράγοντες να κάνουν το αυτονόητο. Η  Καστοριά  χρειάζεται βοήθεια και πρέπει να την έχει. 

                                                            Για τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»

                                                                                Ο επικεφαλής

                                                                     Σωκράτης    Μπουρινάρης

                                                                     Δημοτικός Σύμβουλος   

 

    ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Άργους Ορεστικού .

Κύριε Πρόεδρε, οι Σύμβουλοι της Μειοψηφίας με βάση το άρθρο 3 παρ.3   περίπτωση  δ΄και παρ.4  του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάμε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου  και  λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα . 

 

  1.         Λήψη απόφασης για την λειτουργία  του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών   ( ΚΔΑΠ )   Άργους Ορεστικού  λόγω των νέων δεδομένων  (επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών  ).

 

  1.         Λήψη απόφασης, λόγω των πολλών και ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας,  για επιδότηση όλων των μορφών Θέρμανσης, μεγάλη επιδότηση  του ηλεκτρικού ρεύματος , χορήγηση κοινωνικού μερίσματος  στους ανέργους και στα ευάλωτα νοικοκυριά και φορολογικές ελαφρύνσεις και χρηματοδοτήσεις στις επιχειρήσεις.  Η απόφαση να σταλεί σε όλους τους αρμόδιους και στα αντίστοιχα  Υπουργεία για υλοποίηση.   

 

Οι  Δημοτικοί   Σύμβουλοι :

 

Μπουρινάρης   Σωκράτης

 

Γκαλίτσας        Μηνάς

 

Ζηκούλης        Κων/νος

 

Μπάτζιος         Αργύριος

 

Γραμμένου       Γιαννούλα

 

Αθανασιάδης    Κων/νος

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: