Δηλώσεις υποψηφίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην κινητοποίηση της ΚΝΕ στο Συνέδριο για τους Υδρογονάνθρακες (video)

By on 24/03/2019

Δυναμική παρέμβαση ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που ετοιμάζουν για τη χώρα μας και τους λαούς της Νοτιοανατολικής Μεσογείου πραγματοποίησαν μέλη και φίλοι της Τομεακής Οργάνωσης Κοζάνης της ΚΝΕ και της Κομματικής Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ στο 1ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο “Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ: Έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων” που πραγματοποιείται σήμερα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.  Τα μέλη της ΚΝΕ, κατήγγειλαν το Συνέδριο, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στους ιμπεριαλιστές με σύνθημα “Δώστε λεφτά για την παιδεία, και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία”, “Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία του λαού και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων”.

 

Στο τέλος της κινητοποίησης πραγματοποίησαν δηλώσεις ο Χαστάς Θανάσης, γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Στολτίδης Νόντας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ακολουθούν οι δηλώσεις:

 

 

Χαστάς Θανάσης:

Καταγγέλλουμε και εναντιωνόμαστε στην εμπλοκή της χώρας σε ένα επικίνδυνο κουβάρι ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών που μένονται στην περιοχή, ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς με τις πλάτες και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, έχει μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή βάση, πράγμα που καμία σχέση δεν έχει με την άμυνα και ασφάλεια του ελληνικού λαού.

Επίσης, προετοιμάζει το έδαφος για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Στρώνεται το έδαφος για ΝΑΤΟϊκή-διχοτομική λύση του Κυπριακού.

Μετά την προχθεσινή συνάντηση των κυβερνήσεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (κράτους θύτη του παλαιστηνιακού λαού) υπό την “ομπρέλα” των ΗΠΑ, έχουμε σήμερα και την εμπλοκή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, άλλων φορέων της περιοχής, αλλά και της Περιφερειακής Αρχής του κ. Καρυπίδη, στους σχεδιασμούς αυτούς, πάλι υπό τις ευλογίες της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα πρέπει να υπηρετούν την κοινωνία και τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών μονοπωλιακών ομίλων.

Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί ήταν και είναι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν και οδηγούν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που αιματοκυλούν λαούς και περιοχές.

Ο λαός μας και οι λαοί της περιοχής, ιδιαίτερα η νεολαία, επιβάλλεται να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα και να δυναμώσουν την πάλη τους κατά των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και ενώσεων.


Στολτίδης Νόντας:

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ στο λαό της Γιουγκοσλαβίας με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά. Πριν λίγες μέρες το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ δολοφόνησε έναν ακόμα νεαρό Παλαιστίνιο που πάλευε για την ελευθερία του λαού του. Είναι προκλητικό μέσα σε αυτές τις συνθήκες να πραγματοποιείται στο ΤΕΙ Κοζάνης μια ημερίδα που περιγράφει το πώς οι μπίζνες των Αμερικάνων και των μεγάλων πολυεθνικών θα εμπεδωθούν εδώ στην περιοχή. Η εκδήλωση δεν είναι τυχαία. Έρχεται σα συνέχεια της εκδήλωσης που οργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης, το ΔΗΠΕΘΕ και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που είναι χρηματοδοτούμενη από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, και στόχο έχει να εμπεδώσει η νεολαία μας το εξής: ότι οι σχεδιασμοί των επιχειρηματικών ομίλων εδώ στην περιοχή, η όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων θα έχει θετικές συνέπειες για τη νεολαία και το λαό μας.

Είναι υποκριτικό, αυτή τη στιγμή η νεολαία μας δέχεται μια επίθεση στη συνείδηση από όλες τις πλευρές. Προσπαθούν να πείσουν ότι τα αμερικάνικα σχέδια, τα σχέδια των πολυεθνικών και των δολοφόνων είναι προς όφελός τους. Αυτό αποδεικνύει και ο χαιρετισμός του Αμερικάνου Πρέσβη στη σημερινή εκδήλωση και η χρηματοδότηση της Αμερικάνικη Πρεσβείας στο πρόγραμμα Flexible, με το οποίο πραγματοποιήθηκε μια πολιτιστική εκδήλωση η οποία απευθυνόταν σε μαθητές.  Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, εμείς δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: