Δηλώσεις του Μιχάλη Παπαδόπουλου στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

By on 27/05/2023

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τον Υπουργό  κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη στον Υπηρεσιακό Υπουργό κ. Ιωάννη Γκόλια.

Στην τελετή παράδοσης ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

“Στο Υπουργείο Μεταφορών τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε ένα ουσιαστικό έργο που απέδωσε συγκεκριμένα αποτελέσματα στην ψηφιοποίηση, την ηλεκτροκίνηση, την οδική ασφάλεια, τις πράσινες μεταφορές, την εφοδιαστική αλυσίδα και τα υδατοδρόμια.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, εργαστήκαμε σε συνεργασία με τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, ώστε να αντιμετωπιστούν χρονίζοντα προβλήματα.

Ψηφιοποιήθηκαν σχεδόν όλες οι διαδικασίες στις υπηρεσίες μεταφορών και τα στοιχεία του διπλώματος υπάρχουν, πλέον, στο κινητό τηλέφωνο του πολίτη.

 

Συνεπώς, το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς βρίσκεται στην τσέπη σας.

 

Στην ηλεκτροκίνηση έγινε επανεκκίνηση.

Πολλαπλασιάστηκαν τα σημεία φόρτισης και οι ταξινομήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ δημιουργήσαμε το θεσμικό πλαίσιο για τους τεχνίτες και τα συνεργεία υψηλής τάσης.

 

Παράλληλα, θέσαμε τις βάσεις για τη χρήση του υδρογόνου ως καυσίμου στις μεταφορές, με την ΚΥΑ για τα πρατήρια.

 

Καταφέραμε, επίσης, να αποκτήσει η Ελλάδα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια, με σκοπό τη μείωση των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα κατά 50% έως το 2030.

Είναι ένας εθνικός στόχος που απαιτεί την αλλαγή της οδηγικής κουλτούρας και εργαστήκαμε σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Στις εμπορευματικές μεταφορές, την εφοδιαστική και τα logistics, κατεγράφη αξιοσημείωτη πρόοδος, η οποία επιβεβαιώθηκε στην τελευταία έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας.

 

Θυμίζω, ακόμη, ότι η κυβέρνηση της Νεας Δημοκρατίας παρέλαβε έναν ανεφάρμοστο νόμο για τα υδατοδρόμια, τον οποίο απλοποιήσαμε και έχουν αδειοδοτηθεί ήδη περισσότερα από 10 υδατοδρόμια.

Συνοψίζοντας, σε αυτούς τους 20 μήνες συντελέστηκε ένα μετρήσιμο έργο στον τομέα των Μεταφορών, περιορίστηκε δραστικά η γραφειοκρατία, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για να αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο ο χάρτης των υπηρεσιών στις Μεταφορές.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Ξιφάρα, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και τους συνεργάτες στο γραφείο μου και φυσικά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω το έργο που είχαμε ξεκινήσει το 2014.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία στον υπηρεσιακό Υπουργό Ιωάννη Γκόλια, στον οποίον παρέδωσα έναν πλήρη φάκελο με αναλυτικά στοιχεία για κάθε πεδίο της αρμοδιότητας μου και είμαι στη διάθεσή του για οτιδήποτε χρειαστεί”.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: