Δήμος Κοζάνης: Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

By on 18/10/2021

Ο Δήμος Κοζάνης αφουγκραζόμενος τον προβληματισμό γονέων, εκπαιδευτικών  και μαθητών και διαπιστώνοντας την σύγχυση που υφίσταται αναφορικά με λειτουργικά ζητήματα των σχολικών μονάδων, θα ήθελε να προβεί σε ορισμένες διευκρινίσεις.  

Καταρχάς, η απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων από τους δήμους λαμβάνεται μόνο λόγω καιρικών συνθηκών (χιόνι, παγετός, απουσία θέρμανσης). Για οποιαδήποτε άλλη αιτία, όπως και για κάθε άλλο εκπαιδευτικό ζήτημα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα.  Σε αυτή την κατεύθυνση, η απόφαση για το αν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στις δομές Πρωτοβάθμιας  ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι των αντίστοιχων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, όχι του Δήμου Κοζάνης.

 

Τέλος, αναφορικά με τη δυσλειτουργία που μπορεί να προκαλεί η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις οικογένειες μαθητών και εκπαιδευτικών, η δημοτική αρχή θα ήθελε να εκφράσει το σεβασμό και την κατανόησή της. Γνώμονας του Δήμου Κοζάνης, είναι η έγκαιρη ενημέρωση προς αποφυγή δυσλειτουργιών. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, καθώς υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση, μέλημά μας είναι πάντα η υγεία και ασφάλεια των παιδιών. Ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή όλων.  

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: