Δήμος Εορδαίας: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε. και Πειραματικής Σχολής Κλασικού Χορού

By on 15/12/2018

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών. Με αυτό σαν γνώμονα, το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι και η Πειραματική Σχολή Κλασικού Χορού που ανήκουν στο δυναμικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας (Κ.Ε.Δ.Ε) γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με δύο παραστάσεις.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Οι ριγέ πυτζάμες του Άη Βασίλη

Τι συμβαίνει όταν ο Άη Βασίλης χάνει τις αγαπημένες του πυτζάμες; Η οικογένειά του; Τι στάση κρατάει. Και τελικά, υπάρχει Άη Βασίλης για τον Άη Βασίλη;

Ένα τρυφερό κείμενο γραμμένο από την μαθήτριά του ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε. Αριστέα Αδαμίδου. Το έργο παρουσιάζεται από το προεφηβικό τμήμα του εργαστηρίου και πλαισιώνεται χορευτικά από τα τμήματα μουσικοκινητικής της Πειραματική Σχολής Κλασικού Χορού.

Μια βραδιά γεμάτη γέλιο, κέφι και παιχνίδια έκπληξη.

Επιμέλεια εκδήλωσης: Μάρθα Μαυρίδου – Μαρία Αραμπατζή

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Η ΑΒ της εφηβείας

Το εφηβικό τμήμα του ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε. παρουσιάζει μια παράσταση «τομή» στην εφηβεία. Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός εφήβου, πώς εξηγούνται αυτές οι εκρήξεις, τι θέση έχουν στη ζωή τους τα νεύρα, ο έρωτας, το σχολείο; Το χάος που χαρακτηρίζει την εφηβική ηλικία, από το Α ως το Ω. Η ιδέα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μάγιας Δεληβοριά και τα κείμενα έχουν γράψει τα ίδια τα παιδιά. Μια παράσταση που αφορά παιδιά στην προεφηβική και εφηβική ηλικία, αλλά κυρίως τους καθηγητές και τους γονείς τους.

Σκηνοθεσία Μάρθα Μαυρίδου

Ταυτότητα:

Οι ριγέ πυτζάμες του Άη Βασίλη

Πότε: Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2018

Που: Αμφιθέατρο Ποντιακού Συλλόγου

Ώρα: 19:00

Η ΑΒ της εφηβείας

Πότε: Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018

Που: Αμφιθέατρο Ποντιακού Συλλόγου

Ώρα: 19:00

Και στις δύο παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: