Δήλωση υποψηφιότητας για τον Δήμο Εορδαίας από τον Ιωάννη Καραβασίλη

By on 22/01/2019

   Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ανακοινώνω σήμερα την υποψηφιότητά μου για το Δήμο Εορδαίας. Έναν Δήμο με τόσες πολλές προοπτικές και τόσες χαμένες ευκαιρίες. Για το Δήμο μας, που ενώ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στη Δυτική Μακεδονία συνεχίζει να βρίσκεται στην απομόνωση. Αυτή είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα που δε μας αξίζει και δεν μπορεί παρά να μας πληγώνει.

 

   Είναι γνωστό σε πολλούς ότι προέρχομαι από το χώρο των Κινημάτων και των Συνδικάτων (ναι, αυτόν με τα λάθη, τις παραλείψεις, αλλά και με τη μεγάλη προσφορά). Σήμερα είμαι συνταξιούχος της ΔΕΗ. Υπήρξα μέλος της ΓΣΕΕ και εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ. Από όπου και αν βρισκόμουν, όμως, προσπάθησα να προασπιστώ τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όλη αυτή η πορεία με γέμισε με εμπειρίες, γνώσεις και κυρίως με αγωνιστική διάθεση έξω από παραταξιακές εξαρτήσεις. Εκεί συνειδητοποίησα ότι όταν κάτι είναι δίκαιο πρέπει να το διεκδικείς με αγώνες χωρίς να το χρωματίζεις κομματικά.

 

   Με σεβασμό προς όλους τους υποψηφίους, ακόμη και προς αυτούς που έχουν δοκιμαστεί στην αυτοδιοίκηση και έχουν κριθεί για το έργο τους, δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας με μια ομάδα ανθρώπων που πρεσβεύει κάτι διαφορετικό. Άλλωστε, καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε  το γεγονός ότι αποφάσισαν να σταθούν δίπλα μου άνθρωποι με τις ίδιες ανησυχίες. Σε μια προσπάθεια με καθαρό βλέμμα προς τους συμπολίτες μας, χωρίς βαρίδια και εξαρτήσεις, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, με νέο κοινωνικό όραμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο Εορδαίας λειτουργικό και αποτελεσματικό. Έναν Δήμο που θα μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.

 

   Με ειλικρινή διάθεση για συλλογική δράση, τον τελευταίο καιρό έχουμε αναπτύξει διάλογο με εργαζομένους, επαγγελματίες, επιστήμονες, πολιτιστικούς φορείς, αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς και με νέους ανθρώπους της περιοχής μας. Καθημερινά ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν πολίτες, με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, από όλους τους κοινωνικούς χώρους, πρόσωπα άφθαρτα, με αξίες, με ικανότητες και γνώσεις, με διάθεση για προσφορά, που δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια συλλογική προσπάθεια για τον τόπο μας. Είναι πεποίθησή μας ότι με τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας μπορούμε δημιουργήσουμε μια δυναμική για το Δήμο μας που θα τον βγάλει από το τέλμα και τη στασιμότητα.

 

Θέλουμε ένα Δήμο:

– με δημοτικές επιχειρήσεις στην υπηρεσία του πολίτη

– με τεχνικές υπηρεσίες οργανωμένες και αποτελεσματικές

– που θα φροντίζει αδιάκοπα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

– που θα στοχεύει σε βιώσιμη αστική ανάπτυξη: με αναβάθμιση του δημόσιου αστικού χώρου, περιβαλλοντική πολιτική, εναλλακτική οικονομία, δημιουργία θέσεων εργασίας και επίλυση της αστικής κυκλοφορίας

– που θα προάγει τον πολιτισμό με  ενίσχυση του ρόλου των πολιτιστικών συλλόγων

– που θα προωθεί το διάλογο για τη λήψη αποφάσεων και θα δίνει χώρο έκφρασης σε όλους

– με αναβάθμιση του ρόλου των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Εορδαίας.

– που θα εμπλέκει τους νέους στη δημιουργία συνθηκών που θα τους βοηθήσουν να ζήσουν και να δραστηριοποιηθούν στον τόπο μας

– που θα αξιοποιεί τη δυναμική των νέων και την εμπειρία των μεγαλύτερων

– που θα προάγει την πρόοδο, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία

 

   Οι επαφές μας συνεχίζονται και μόλις ολοκληρώσουμε τη στελέχωση του συνδυασμού μας θα ανακοινώσουμε επίσημα τα ονόματα όλων των υποψηφίων μας. Είναι ιδιαίτερη τιμή που στο εγχείρημά αυτό συστρατεύονται άτομα από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και πολιτικούς χώρους. Έτσι θα πορευτούμε! Ανεξάρτητοι, απαγκιστρωμένοι από κομματικές ιδεοληψίες και με πνεύμα αγωνιστικότητας για το μέλλον μας.

 

Σας καλώ όλους σε κοινό αγώνα για το καλό του τόπου μας.

 

Πάμε Μπροστά για το Δήμο Εορδαίας!

 

Επικοινωνία: 6980254705      

Εmail: [email protected] & [email protected]

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: