Γ. Κασαπίδης: «Ανύπαρκτοι έλεγχοι για παραβατικά φαινόμενα στην αγορά των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών»

By on 11/01/2019

Την ανυπαρξία ελέγχων παραδέχεται με έγγραφό της (Αρ. Πρωτ.: ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε. 168159) η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών της Α.Α.Δ.Ε, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Κοζάνης Γ. Κασαπίδη, σχετική με την παράνομη διακίνηση πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και την παραοικονομία στο εμπόριο αιθέριων ελαίων.
Σύμφωνα με αυτή, η διεξαγωγή προληπτικών ελέγχων και ερευνών, βάσει κριτηρίων επιλογής και προτεραιοποίησης των υποθέσεων, γίνεται κατόπιν απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Αυτή έως σήμερα δεν υπήρξε, παρά και τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το σκοπό αυτό.

Το γεγονός αυτό, επισημαίνει ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης, σε συνδυασμό με την έλλειψη οργανωμένου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της καλλιέργειας και της αγοράς των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, πλήττει τις όποιες προσπάθειες έγιναν και γίνονται τα τελευταία χρόνια από μεμονωμένους παραγωγούς και συλλογικά σχήματα παραγωγών και υπονομεύει την προοπτική του κλάδου.

Οι επιπτώσεις είναι πολύ πιο έντονες στο Νομό Κοζάνης και στη Δυτική Μακεδονία που πρωταγωνιστούν σε πανελλήνιο επίπεδο στην καλλιέργεια και παραγωγή διαφόρων προϊόντων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Το περιεχόμενο της απάντησης της υπηρεσίας της Α.Α.Δ.Ε. επισυνάπτεται.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: