giapraki.com

Γνωριμία με το “Σώμα” που κατοικούμε: Ένα απολαυστικό βιβλίο για την ευφυΐα της ύπαρξής μας

Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων, το σώμα!

Όσο διαβάζετε αυτές τις γραμμές το σώμα σας είναι εξαιρετικά απασχολημένο και ας μην το καταλαβαίνετε. Οι πνεύμονές σας εισπνέουν και εκπνέουν περίπου 300 μόρια οξυγόνου, ο μυελός των οστών σας δημιουργεί περίπου 200 εκατομμύρια ερυθρά αιμοσφαίρια, τα φρύδια σας χρησιμεύουν ως μπουφές για χιλιάδες μικροσκοπικά ακάρεα.

Το σώματο νέο βιβλίο του Bill Bryson, ενός από τους συναρπαστικότερους συγγραφείς της εποχής μας, κυκλοφορεί και αν δεν το έχετε κρατήσει ακόμη στα χέρια σας, σπεύσατε για μία από τις πιο απολαυστικές αναγνωστικές εμπειρίες.
Το μεγάλο παράδοξο του εγκεφάλου είναι
ότι όσα γνωρίζετε για τον κόσμο
σας δίνονται από ένα όργανο που δεν έχει δει τον κόσμο.

Ο σπουδαίος σύγχρονος αφηγητής Bill Bryson μάς ξεναγεί στο σώμα που κατοικούμε και αποκαλύπτει τις χιλιάδες σπάνιες εργασίες που κάνει για να μας φροντίσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να του είμαστε ευγνώμονες. Είμαστε ένας κινητός κατάλογος θαυμάτων και όπως λέει και ο ίδιος ο Bryson:
Το θαύμα της ανθρώπινης ζωής δεν είναι ότι έχουμε κληρονομήσει αδυναμίες, αλλά ότι δεν είμαστε κατακλυσμένοι από αυτές.

Το σώμα: Ένας ταξιδιωτικός οδηγός του Bill Bryson

μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός

Σελίδες: 512

Απολύτως προσιτό και εξόχως εθιστικό, το βιβλίο του χαρισματικού Bryson, που έφτασε απευθείας στο #1 των μπεστ σέλερ των Sunday Times πουλώντας 30.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, είναι γραμμένο με αφοπλιστικό χιούμορ και άφθαστη ευφυΐα και θα σας συναρπάσει με τα απίστευτα επιστημονικά δεδομένα για το θαύμα της ζωής γενικότερα, αλλά και του εαυτού σας ειδικότερα. Δεν χρειάζεται να έχετε καμία ειδική γνώση για να απολαύσετε το εξαιρετικό αυτό ανάγνωσμα και να κατανοήσετε τον θαυμαστό κόσμο της πιο εξελιγμένης μηχανής.

Και για να πάρετε μια ιδέα για το θαύμα του σώματος, ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Δείτε το book trailer

Exit mobile version