#1 Πάρα πολλές ώρες

Η εργασία από τις 9 έως τις 5 για πέντε ημέρες την εβδομάδα, είναι αρκετά κουραστική για όλους. Αλλά έτσι είναι. Ωστόσο, φαίνεται ότι έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για τους ανθρώπους άνω των 40 ετών.

#2 Λιγότερες ώρες ανά βδομάδα

Μια πρόσφατη μελέτη από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Μελβούρνης υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι άνω των 40 ετών θα πρέπει να εργάζονται λιγότερες ώρες την εβδομάδα.

#3 Εξετάζοντας την επίδοση

Στην εν λόγω μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τον αριθμό των ωρών που άνθρωποι εργάστηκαν και στη συνέχεια, τις επιδόσεις τους σε διάφορα ψυχολογικά τεστ.

#4 Κακοί βαθμοί

Η εργασία περίπου 25 ώρες την εβδομάδα βρέθηκαν να είναι χρήσιμες για την ψυχολογική απόδοση. Περισσότερες ώρες παρήγαγαν χειρότερες βαθμολογίες στις εξετάσεις.

#5 Μην το παρακάνετε

Προφανώς οι άνθρωποι πάνω από τα σαράντα πρέπει να παραμείνουν ενεργοί, αλλά αν το παρακάνουν έχει αρνητικές επιπτώσεις στη μνήμη, την προσοχή και ακόμη και την σκέψη.

#6 Μεγαλύτερη ηλικία συνταξιοδότησης

Ωστόσο, η ηλικία συνταξιοδότησης φαίνεται να πηγαίνει όλο και πιο πάνω. Παραδόξως οι άνθρωποι που εργάστηκαν περίπου 60 ώρες την εβδομάδα έδειξαν χειρότερη γνωστική απόδοση από ότι εκείνοι που δεν εργάζονται καθόλου.

#7 Κριτική

«Η έρευνα εξετάζει μόνο άτομα άνω των 40 ετών, και έτσι δεν μπορεί να κάνει τον ισχυρισμόότι οι πάνω από 40 είναι διαφορετικοί από οποιοδήποτε άλλο εργαζόμενο», δήλωσε ο Geraint Johnes, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ.

Πηγή: worthytoshare.com

womantoc.gr