Γιατί η ακαταστασία ταράζει το μυαλό και πόσες θερμίδες καίνε οι δουλειές του σπιτιού

By on 19/12/2018

Οι δουλειές του σπιτιού μπορεί να είναι μια βαρετή υποχρέωση, αλλά νέα μελέτη δείχνει ότι έχουν σημαντικά οφέλη στην υγεία

Σε έρευνα επιστημονικού περιοδικού νευρολογίας, αποδείχθηκε ότι η σωματική άσκηση με τις δουλειές του σπιτιού, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ. Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να απαλλαχτεί από τη νόσο, οι καθημερινές δουλειές μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις πιθανότητες, ακόμη και σε άτομα άνω των 80 ετών.

Η μείωση του κινδύνου εμφάνισης Αλτσχάιμερ, δεν είναι το μοναδικό πλεονέκτημα για την υγεία. Ο καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα, μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος.
Δείτε παρακάτω περισσότερα οφέλη για την υγεία.

Καύση θερμίδων
Οι δουλειές του σπιτιού δεν πετυχαίνουν την ίδια καύση θερμίδων όσο η προπόνηση, αλλά με μια ώρα καθαρισμού, μπορείτε να κάψετε κατά μέσο όρο 205 θερμίδες. Αν κινήστε περισσότερο, θα κάψετε αντίστοιχα περισσότερες θερμίδες.

Οι δουλειές του σπιτιού απαιτούν συνεχόμενες κινήσεις, κυρίως με όλο το σώμα. Ανάλογα με τις δουλειές που κάνετε, γυμνάζετε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Οι καλύτεροι τρόποι για να ελέγχετε τις αλλεργίες, είναι να σκουπίζετε συχνά, να πλένετε τα σεντόνια και τις κουρτίνες, να καθαρίζετε το ψυγείο και τον νεροχύτη και να ξεσκονίζετε τα έπιπλα.

Βελτιώνει τα αλλεργικά συμπτώματα
Τα ακάρεα που περιέχει η σκόνη, προκαλούν ενοχλητικό βήχα ή φτάρνισμα. Όταν το σπίτι είναι καθαρό και χωρίς σκόνη, αποφεύγετε ή περιορίζετε τα συμπτώματα από τις αλλεργίες.
Οι καλύτεροι τρόποι για να ελέγχετε τις αλλεργίες, είναι να σκουπίζετε συχνά, να πλένετε τα σεντόνια και τις κουρτίνες, να καθαρίζετε το ψυγείο και τον νεροχύτη και να ξεσκονίζετε τα έπιπλα.
Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο, για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία, που συχνά παραβλέπετε. Θα απαλλαγείτε από πονοκεφάλους, φαγούρα, κόκκινα μάτια και άλλα συμπτώματα των αλλεργιών.

Μειώνει το στρες
Η αίσθηση του καθαρού σπιτιού με την αρμονική ατμόσφαιρα, μειώνει τα επίπεδα άγχους.
Το 2008, ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine, ανέφερε ότι 20 λεπτά δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων και των δουλειών του σπιτιού, μειώνουν το άγχος κατά 20%.
Για παράδειγμα, αν έχετε ένα τακτοποιημένο σπίτι και ξέρετε ακριβώς πού έχετε τα κλειδιά σας, δεν θα αγχωθείτε ξαφνικά για το πού μπορεί να τα έχετε βάλει.

Βελτιώνει την συγκέντρωση
Το ακατάστατο σπίτι μπορεί να δυσκολεύει τη συγκέντρωση του μυαλού. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τακτοποιημένοι χώροι, μαζί και το σπίτι, βοηθούν στη συγκέντρωση και στην υλοποίηση των έργων που έχει ο καθένας.
Ένας καθαρός χώρος εργασίες, επιτρέπει στο μυαλό να δώσει προτεραιότητα στα σημαντικά πράγματα που έχει να κάνει. Αντίθετα, η ακαταστασία μπλοκάρει το μυαλό και δίνει προτεραιότητα στην ανοργανωσιά που επικρατεί στο χώρο.

Με λίγο καθαρισμό και τακτοποίηση, θα είστε σε θέση να κάνετε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο, θα νιώθετε αισιόδοξοι και θα έχετε τον έλεγχο του χώρου σας.

valueforlife.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: