giapraki.com

«Βελβεντινές Φωνές»: Εμφάνιση της παιδικής και εφηβικής χορωδίας στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ   «ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ»

Η παιδική και εφηβική χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» συμμετείχε στο φεστιβάλ παιδικών – νεανικών χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής¨ Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Πυλαίας, που μας έκανε την πρόσκληση και τους ευχαριστούμε.

Ήμασταν μια από τις πέντε χορωδίες που πήραν μέρος σ’ αυτό το φεστιβάλ. Η εμφάνισή μας έγινε στην πανέμορφη αίθουσα του θεάτρου, που ήταν ασφυχτικά γεμάτη, με πενήντα παιδιά – χορωδούς και πολυμελή ορχήστρα προερχόμενη από τα μουσικά σύνολα του συλλόγου. Την ευθύνη της παρουσίασης του μουσικού προγράμματος είχε η εξαιρετική μαέστρος μας κα Αλεξάνδρα Παπά.

Τα τραγούδια που ακούστηκαν με τη σειρά ήταν: 

Akai hana, shira hana (οι δυο Γιαπωνέζοι)   Παραδοσιακό Ιαπωνίας

Βασιλιάς στη χαρά   Λαϊκό Ρωσίας

Μυρτιά     Μίκη Θεοδωράκη / Νίκου Γκάτσου

Χορός (Τούμπαϊ)   Παραδοσιακό Ισραήλ

Banaha   Congolese folk song domain

Γεια σου, χαρά σου, Βενετιά   Σταύρου Ξαρχάκου (κοινό τραγούδι για όλες τις χορωδίες μαζί).

Όλες οι χορωδίες προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα με βάση τις δυνατότητές τους. 

Θα σταθούμε στη δική μας χορωδία, η οποία για άλλη μια φορά εντυπωσίασε με την απόδοσή της. Φάνηκε στα παιδιά μας η καλά ριζωμένη κλίση στη μουσική. Συνδύασαν, με την εμφάνισή τους, την κίνηση με το τραγούδι και την έκφραση και ενθουσίασαν το κοινό. Παρουσίασαν ένα πολύ ευχάριστο μελωδικό θέαμα. 

Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην πολύ καλή και συλλογική δουλειά που γίνεται στις πρόβες απ’ τη χαρισματική δασκάλα μας κα Αλεξάνδρα Παπά. Να τονίσουμε και το πολύ καλό παιδαγωγικό κλίμα που επικρατεί στο σύλλογο. Υπάρχει μια άριστη σχέση μεταξύ διοίκησης, δασκάλας, μελών της χορωδίας ενηλίκων, γονέων των παιδιών με στόχο, κυρίως, τη συνεχή ενθάρρυνση και υποστήριξη των παιδιών των τμημάτων μας. Οφείλουμε να τα βοηθάμε συνεχώς με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί αυτά αποτελούν την ελπίδα του μέλλοντος. 

Μέσα απ’ αυτές τις εξορμήσεις – αποστολές ο πολιτισμός μας ταξιδεύει. Αυτά τα ποιοτικά στοιχεία, που απορρέουν απ’ τη μουσική μας παράδοση και γενικότερα απ’ την Παιδεία, γίνονται γνωστά σ’ όλες τις γωνιές της χώρας μας αλλά και στο εξωτερικό. Όλα τα έξοδα των αποστολών προέρχονται από τους ίδιους τους χορωδούς. Είναι άθλος αυτό που κάνουν οι χορωδοί, στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε με συνεχή προσπάθεια και λεφτά δικά τους να προβάλλουν τον πολιτισμό μας. Ταυτόχρονα προβάλλουν και την ιδιαίτερη πατρίδα, το Δήμο Βελβεντού, που τελευταία επανασυστήθηκε. Βιώνει κι αυτός μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει – λόγω της επέλασης του Καλλικράτη. Με τη στήριξη όλων μας είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επανέρθει στην κανονικότητα. 

Συγχαρητήρια στα παιδιά των  χορωδιών και των μουσικών συνόλων που πλαισίωσαν την ορχήστρα, αλλά και στη μαέστρο μας κα Αλεξάνδρα Παπά για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους γονείς, που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, για την άριστη συνεργασία που έχουμε και τη στήριξη που παρέχουν στο σύλλογό μας. 

Καλή συνέχεια!           

Exit mobile version