Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο sports3: «Λυπάμαι που δεν βλέπω Έλληνες να πρωταγωνιστούν στις ομάδες μας» [vids]

By on 07/06/2021

Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο sports3: Ο θρύλος της ελληνικής ροκ παίζει μπάλα και μιλά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Στέφανο Τσιτσιπά και τα στημένα παιχνίδια του αθλητισμού και της πολιτικής

Έχει «αγωνισθεί» σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Έχει πιστούς οπαδούς με τα πιο ευρηματικά συνθήματα. Συνεχίζει, περισσότερο από μισό αιώνα, με το ίδιο πάθος, να στέλνει και να δέχεται από το κοινό του αγάπη και ενέργεια. Ο ίδιος παίζει για τη φανέλα και θαυμάζει τους αθλητές που τα δίνουν όλα στους αγώνες. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν συμμετέχει σε στημένα παιχνίδια, αλλά δέχθηκε να αγωνισθεί σε έναν ξεχωριστό αγώνα. Σε μία σπάνια και ανατρεπτική συνέντευξη που ακούγεται δυνατά… Ο θρύλος της ελληνικής ροκ είναι φίλαθλος και μάλιστα πιστός: των ωραίων αγώνων, των μεγάλων ταλέντων, της σκληρής δουλειάς και φυσικά όλων των αθλημάτων. «Θέλω να δω και το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο προλαβαίνω» τονίζει, ενώ οι εξαντλητικές πρόβες για τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις θυμίζουν προετοιμασία πρωταθλητή. Χαμογελώντας αποκαλύπτει ποιοι φίλαθλοι ελληνικής ομάδας του κάνουν εντύπωση για το χιούμορ τους.

Εξηγεί γιατί σε πολλά από τα εμβληματικά τραγούδια του, ο επαγγελματικός αθλητισμός μπλέκεται με πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των οπαδών που ακόμη πνίγονται σε δίχρωμα κασκόλ: «Τα παιχνίδια δεν είναι τόσο στημένα, όπως η πολιτική, αλλά κάτι παράγκες τις έχουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά. Αποκαλύπτει μια άγνωστη πλευρά του παίζοντας πινγκ πονγκ, ενώ αναφέρεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τον οποίο ερμήνευσε πρόσφατα το τραγούδι «Μαύρο αστέρι»: «Οταν διάβασα τους στίχους συγκινήθηκα. Αυτό το παιδί έχει φάει πολύ bulling. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο», ενώ δεν διστάζει να αυτοσαρκαστεί αναφερόμενος στον ύμνο της ομάδας μπάσκετ του Χολαργού που τραγούδησε.

Φυσικά από τον «αγώνα» δεν λείπει ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.  «Ειναι σημαντικό αυτό που έχει πετύχει (σ.σ. ο Στέφανος Τσιτσιπάς). Εχει αφιερώσει όλη του τη ζωή, απο τα πολύ μικρά του χρόνια. Χαίρομαι πολύ…». Εκτός από το πινγκ πονγκ ο «αιώνιος έφηβος» δείχνει ότι δεν ξεχνά και το ποδόσφαιρο, καθώς παίζει μπάλα με τους μικρούς φίλους του.

 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Τα έδινα όλα στην αλάνα»

Στο δεύτερο «ημίχρονο» της κουβέντας με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου η μουσική μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι. «Κάθε τραγούδι μου στη σκηνή- εκτός από τις μπαλάντες- είναι σαν ένα σκληρό κατοστάρι» εξομολογείται για να τονίσει την ενέργεια που δίνει σε κάθε εμφάνιση του. Θυμάται τις αλάνες που μεγάλωσε και στις οποίες ως εξτρέμ λιποθυμούσε από το πάθος και το τρέξιμο. Μιλάει για τις καλοκαιρινές συναυλίες του αλλά και το νέο του δίσκο, τον «Αντίλαλο». Ήδη το πρώτο του ραντεβού με τους φίλους του στο Κατράκειο Θέατρο στις 12 Ιουνίου έγινε sold out σε λίγες μέρες. Αιχμηρός για όσα συμβαίνουν στη ζωή μας με τον κορονοϊό και τον φόβο που έχει απλωθεί: «Ο πολιτισμός ξυπνάει συνειδήσεις και αυτό είναι που δεν το θέλουν. Να μην υπάρχει κοινωνικότητα και αλληλεγγύη. Το κέρδος είναι ο μοναδικός θεός που λατρεύεται σήμερα» τονίζει χαρακτηριστικά. Στο τέλος, δεν διστάζει να απαντήσει σε ερωτήσεις – πέναλτι προκαλώντας έκπληξη με τις επιλογές του. Μέσι ή Ρονάλντο; Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης; Beatles ή Rolling Stones; Η συνέχεια επί της οθόνης, καθώς το παιχνίδι παίζεται ακόμη…

 

Συνέντευξη – δημοσιογραφική επιμέλεια: Μίλτος Τσεκούρας

Σκηνοθεσία: Πάνος Ζενίδης

Οργάνωση παραγωγής: Κερασία Τσιαμασφύρη

Φωτογραφία: Γιάννης Μαργετουσάκης

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το Sports3.gr;

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
  Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: