Αυτό μπορεί να συμβεί αν βάζετε σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας

By on 17/06/2019

Όλοι γνωρίζουν τη δυνατή μυρωδιά και τη γεύση του σκόρδου.

Προσθέτει νοστιμιά σε αμέτρητα πιάτα. Αλλά το σκόρδο είναι επίσης υγιεινό, περιέχει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, καθώς και βασικά μέταλλα και βιταμίνες όπως βιταμίνη Β, νάτριο, κάλιο και μαγνήσιο.

Η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και των μεταβολικών διαταραχών όπως ο διαβήτης.

Το στιγμιαία αναγνωρίσιμο άρωμα σκόρδου προέρχεται από την αλικίνη, ένωση θείου. Κάνει το σκόρδο εξαιρετικό για τη θεραπεία λοιμώξεων γιατί μπορεί να σκοτώσει ορισμένους τύπους ιών αποτελεσματικότερα από τα αντιβιοτικά. Το σκόρδο περιέχει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις που υποστηρίζουν τη βέλτιστη λειτουργία όλων των συστημάτων του σώματος. Αλλά δεν τελειώσαμε ακόμα! Το σκόρδο βελτιώνει τη ροή του αίματος, μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και ακόμη βοηθά στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης μειώνοντας την οξειδωτική βλάβη.

Αλλά γιατί στο καλό να το βάλετε κάτω από το μαξιλάρι σας;

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για αυτό! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι συμβαίνει όταν κρύβετε ένα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι τη νύχτα.

1. Θα αναπνέετε καλύτερα
Ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να βάζετε το σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας το βράδυ είναι επειδή μπορεί να μειώσει τις φραγμένες ρινικές διόδους σε περίπτωση κρυολογήματος. Η αλικίνη αραιώνει τη βλέννα έτσι ώστε να φεύγει. Η αναπνοή σας θα βελτιωθεί, γεγονός που με τη σειρά του σας κάνει να κοιμάστε πολύ πιο εύκολα.

Αν δεν αρκεί να βάλετε μία σκελίδα σκόρδου κάτω από το μαξιλάρι σας, μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τον ατμό με σκόρδο προτού πάτε για ύπνο. Απλά τοποθετήστε 3-5 θρυμματισμένα σκόρδα σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό, απενεργοποιήστε τη θερμότητα και στη συνέχεια αναπνεύστε τον ατμό. Προσέξτε να μην πάρετε πολύ κοντά στο κατσαρολάκι επειδή ο ατμός είναι ζεστός.

2. Θα αρρωσταίνετε λιγότερο 
Το σκόρδο είναι επίσης έχει ισχυρό αντιβακτηριακό αποτέλεσμα και μπορεί να εξαλείψει τα κοινά μικρόβια προτού να σας κάνουν να αρρωστήσετε. Μπορούν επίσης να συντομεύσουν τη διάρκεια του κρυώματος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αλικίνη είναι ικανή να μπλοκάρει δύο ομάδες ενζύμων που επιτρέπουν στα μολυσματικά μικρόβια να επιβιώσουν σε ένα σώμα ξενιστή.

Εάν κοιμάστε τακτικά με το σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας, μπορείτε να αποφύγετε τα παθογόνα γεννητικά κύτταρα.

3. Θα κοιμάστε καλύτερα
Ο ύπνος με σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας είναι μια καλή θεραπεία για την αϋπνία που έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες. Είναι τρελό να σκεφτόμαστε ότι ένα άρωμα μπορεί να καταπραΰνει τόσο ισχυρά όσο το σκόρδο, αλλά λειτουργεί. Η μυρωδιά της αλισίνης στο σκόρδο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε και να παραμείνετε κοιμισμένοι, έτσι ώστε το υπόλοιπο σας να έχει πραγματικά αποκαταστατικό αποτέλεσμα.

Εκτός από τον ύπνο με το σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας, η κατανάλωση περισσότερων σκόρδων μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη μαγνησίου και καλίου. Αυτά τα δύο μέταλλα παίζουν έναν ουσιαστικό ρόλο στον ύπνο χαλαρώνοντας τους μυς σας και παράγοντας μια χημική ουσία που ονομάζεται GABA. Η GABA είναι το σήμα από το σώμα ότι είναι ώρα να ηρεμήσετε.

Απομακρύνει τα έντομα
Εάν έχετε ανησυχήσει ποτέ για μια αράχνη που σέρνεται στο στόμα σας ενώ κοιμάστε ή ξυπνάτε με πολλά τσιμπήματα κουνουπιών, θα εκτιμήσετε ότι έχετε κάποια επιπλέον προστασία κάτω από το μαξιλάρι σας. Το σκόρδο είναι τοξικό για τα έντομα και το γνωρίζουν πολύ καλά, οπότε αν έχετε σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας, τα απομακρύνει μακριά από εσάς.

forhappyhome.com

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: