Ασυμμάζευτα τα χρέη των δήμων σε όλη τη χώρα

By on 21/04/2011

 

ΧΡΕΗ ΔΗΜΩΝΣτο «κόκκινο» βρίσκονται οι δήμοι Ρόδου και Ιωαννίνων, που περιλαμβάνονται στο top10 των πιο χρεωμένων δήμων της χώρας, ενώ Κέρκυρα, Τρίκαλα, Καρδίτσα Πάτρα, Λάρισα και Κοζάνη καταλαμβάνουν εξίσου… μη ζηλευτές θέσεις.

 

Τα οικονομικά προβλήματα όλων σχεδόν των δήμων της χώρας, τα συσσωρευμένα χρέη των οποίων ξεπερνούν το 1,7 δις. ευρώ, απειλούν να ακυρώσουν τα όποια μεταρρυθμιστικά οφέλη επιδιώκονταν με τον «Καλλικράτη».

 

Πηγή:agronews

 

Επιπλέον πιέζουν  ασφυκτικά τους διευρυμένους δήμους, ενώ η ΚΕΔΚΕ έχει αποφασίσει μετά το Πάσχα 24ωρο κλείσιμο όλων των δήμων.

 

H απογραφή των περιουσιακών στοιχείων των δήμων, που με τις προθεσμίες του «Καλλικράτη» έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, δεν επιτεύχθηκε, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, που απάντησε ότι «η διαδικασία οριστικοποίησης και έγκρισης των αποτελεσμάτων της απογραφής από τους οικείους δήμους βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη», σε σχετική ερώτηση του τομεάρχη Εσωτερικών, βουλευτή Λάρισας της ΝΔ, Χρήστου Ζώη.

 

Πόσα χρωστούν

 

Την πρωτιά του πιο χρεωμένου δήμου κατέχει ο δήμος Πειραιώς, με χρέος άνω των 131 εκατ. ευρώ, ακολουθούμενος σε απόσταση αναπνοής από τον δήμο Αθηναίων, που χρωστά περί τα 124,5 εκατ. ευρώ.

 

Τρίτη φιγουράρει η Ρόδος με χρέος 52 εκατ. ευρώ, στη δέκατη θέση τα Ιωάννινα με 38 εκατ. ευρώ, στη 12η η Κέρκυρα με 30,6 εκατ. ευρώ, στη 14η τα Τρίκαλα με 23,8 εκατ. ευρώ, στην 15η η Καρδίτσα με 22 εκατ. ευρώ, στη 16η η Πάτρα με 19,9 εκατ. ευρώ, στη 17η η Λάρισα με 17,4 εκατ. ευρώ, στη 19η η Κοζάνη με 13,9 εκατ. ευρώ, στην 22η η Κεφαλονιά με 12,3 εκατ. ευρώ, στην 24η και 25η οι δήμοι Αιγιαλείας Αχαΐας και Κατερίνης με χρέη περί τα 12 εκατ. ευρώ αμφότεροι, ενώ στην 28η θέση των πιο χρεωμένων της χώρας βρίσκεται το Ρέθυμνο με 11,7 εκατ. ευρώ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: