ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: 87 άτομα υποστηρίζονται με τρόφιμα από τις δράσεις μείωσης της σπατάλης τροφής

By on 05/08/2021

87 άτομα (μεμονωμένα και οικογένειες) αλλά και τοπικές κοινωνικές δομές υποστηρίζονται, σε βάση 10ημέρου, με τρόφιμα από τη συγκέντρωση και διανομή των κοντόληκτων προϊόντων του ΑΒ Βασιλόπουλου

Είναι γεγονός πως 870 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποσιτίζονται, την ίδια στιγμή που το ένα τρίτο των τροφίμων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση χάνεται ή σπαταλιέται σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο.

Η σπατάλη τροφίμων κοστίζει περίπου 143 δισεκατομμύρια ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία κάθε χρόνο (88 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων), ενώ ευθύνεται για το 15% των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα.

Αντιλαμβανόμαστε πως η σπατάλη τροφής είναι ένα περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα που αγγίζει όλη την αλυσίδα ζωής ενός προϊόντος (παραγωγή, διακίνηση, συσκευασία, διάθεση κ.α.).

Ευαισθητοποιούμαστε και ενημερωνόμαστε για τη σπατάλη τροφής.

Συμμετέχουμε, ατομικά και συλλογικά, σε δράσεις για τη μείωση της σπατάλης τροφής.

 

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του ΑΒ Βασιλόπουλου στην Κοζάνη, για την άψογη και πολύτιμη συνεργασία και ευχόμαστε η συνεργασία αυτή να αποτελέσει έμπνευση και για άλλες επιχειρήσεις. 

Ενημερωθείτε, στηρίξτε και πάρετε μέρος στις δράσεις μας για τη μείωση της σπατάλης τροφής, μέσω του τηλεφώνου 2461049799, του e-mail: [email protected], ή μέσω των σελίδων www.facebook.com/Arsis.Kozanis & www.instagram.com/arsiskozanis.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: