Απο την Αικατερινη Σακελλαροπούλου στην Ειρήνη Σαρπ – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

By on 18/01/2021

   Η ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ….

Η ολομέλεια του Σ.τ.Ε. έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των νόμων 4051 & 4093/2012 Σαμαρά-Βενιζέλου το 2015. Ο ΕΦΚΑ αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ σε πρότυπη πιλοτική δίκη για την ακύρωση της αντισυνταγματικότητάς τους, καθώς και για την κατάργηση δώρων και επιδόματος αδείας

Η επιτροπή του ΣτΕ με πρόεδρο την κ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έκανε δεκτή την προσφυγή του ΕΦΚΑ και διέταξε να εισαχθεί η υπόθεση ενώπιον της ολομέλειας του ΣτΕ με παράλληλη αναστολή εκδικάσεων όλων των συναφών εκκρεμών δικών. Η ολομέλεια του ΣτΕ το 2020 με πρόεδρο την κ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου απέρριψε τα αιτήματα για αντισυνταγματικότητα των όποιων περικοπών και κατέληξε στο να δοθούν αναδρομικά μόνο για έντεκα (11) μήνες, από το Μάιο 2015 έως το νόμο Κατρούγκαλου., σε όσους προσέφυγαν δικαστικά. 

Με το νόμο 4714/2020 η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίζει να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους, παράλληλα όμως ορίζει: Ότι με την καταβολή των έντεκα μηνών και μόνο για την Κύρια Σύνταξη σε όλους, παύει το δικαίωμα περεταίρω διεκδικήσεων για επικουρικές, δώρα, επίδομα αδείας, παρά μόνο σε όσους έχουν ήδη προσφύγει έως το τέλος του έτους 2020.

  Οι ενώσεις των συνταξιούχων προσέφυγαν στις 15/1/2021 στην ολομέλεια του ΣτΕ και ζητούν αναδρομικά για επικουρικές και δώρα, που κρίθηκαν το 2015 αντισυνταγματικά και που όμως η κ Σακελλαροπούλου έκρινε ότι είναι σύμφωνα με το σύνταγμα. 

Πρόεδρος του ΣτΕ είναι τώρα η κ Ειρήνη Σάρπ που καλείται από κοινού με τα μέλη της ολομέλειας του ΣτΕ να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει, είτε με την αντισυνταγματικότητα των νόμων που κρίθηκαν το 2015, είτε με την αντίθετη απόφαση του 2020 της σημερινής Π.τ.Δ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Οι δικαστικοί δικαιώθηκαν με τα αναδρομικά τους και μάλιστα πήραν και γενναίες αυξήσεις. Η κ Σακελλαροπούλου δικαιώθηκες δις! Η κ Ειρήνη Σαρπ έχει μετασυνταξιοδοτικές «προσδοκίες»; 

Οι φουκαράδες των μνημονίων συνταξιούχοι έχουν την προσδοκία να αποκατασταθεί η εις βάρος τους αδικία και περιμένουν απόφαση του ΣτΕ!  

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: