Αποκλειστική Συνέντευξη του Κοζανίτη ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου, Κυριάκου Κιβρακίδη – Kingsport.gr

By on 29/05/2018

Κυριάκος Κιβρακίδης στο Kingsport.gr: ‘’Είναι πολύ δύσκολο να είσαι αρχηγός!”

αρχηγός του Ατρομήτου, Κυριάκος Κιβρακίδης δίνει αποκλειστική συνέντευξη στο Kingsport.gr και στον Δημήτρη Μαγγανάρη.

Ο αμυντικός των Περιστεριωτών αναλύει την φετινή εκπληκτική χρονιά τόσο της ομάδας, όσο και για τον ίδιο, την έξοδο στην Ευρώπη και την πορεία πρωταθλητισμού.

Επιπλέον, μιλάει για την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, τα συναισθήματά του με το γκολ που πέτυχε και τη νίκη στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό (0-1), για το πόσο δύσκολο είναι να είσαι αρχηγός του Ατρομήτου, αλλά και την σχέση του, με τον …μέντορά του Χαβιέ Ούμπιντες.

Επίσης, αναφέρεται στα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος τόσο από ομάδες της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.

Ακόμα, μας αποκαλύπτει πώς άρπαξε την μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, αλλά και για το χόμπι του το πάντελ(!) και για το αγαπημένο του ποδήλατο!

Τέλος, εκφράζει την γνώμη του για όσα έγιναν στο φετινό πρωτάθλημα και αν μπορεί να γίνει καλύτερο, αλλά και πώς συνδέονται οι …Μπαρτσελόνα και Μαρσέλο (της Ρεάλ Μαδρίτης)!

Περισσότερα στη συνέντευξή του στο Kingsport.gr:

 

”Πιστεύω, πως θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πιο ψηλά”

Ο στόχος επετεύχθη με την 4η θέση και έξοδος στην Ευρώπη. Ποια είναι τα συναισθήματά σας;

«Ήταν μια πολύ ωραία χρονιά για όλους μας, από τον πρόεδρο μέχρι τον φροντιστή. Νομίζω πως όλοι ευχαριστηθήκαμε αυτό που έχει γίνει. Ο στόχος από την αρχή ήταν ο ίδιος, η ομάδα να βγει στην Ευρώπη και τα κατάφερε».

Πιστεύατε ότι μπορείτε να πάτε ψηλότερα, μέχρι και στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος;

«Πιστεύω, πως θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πιο ψηλά. Δεν θα μιλήσω για διαιτησίες, παιχνίδια που μπορεί να χάθηκαν εξαιτίας της (διαιτησίας), για γκολ που ακυρώθηκαν. Θα μιλήσω πώς η ομάδα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ότι άξιζε να πάρει πολύ περισσότερα πράγματα και να είναι βαθμολογικά πιο ψηλά».

Ο Ατρόμητος φέτος είχε από τις καλύτερες άμυνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Που πιστεύεις ότι οφείλεται;

«Νομίζω πως ο καθένας ξεχωριστά θέλει το καλύτερο για προσωπικούς στόχους. Από εκεί και πέρα, η άμυνα είναι το βασικό «στέλεχος» για την επίθεση και το αντίθετο. Ο στόχος μας ήταν να κρατάμε το μηδέν πίσω και να πετύχουμε ότι καλύτερο μπροστά, που τα καταφέραμε».

 

”Φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά για εμένα”

Αρκετοί νέοι παίκτες που ‘’δέσανε’’ σχετικά γρήγορα. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

«Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο, γιατί είχαμε αλλάξει γύρω στους 12 παίκτες. Είχαμε δεχτεί δύο βαριές φιλικές ήττες, από Αστέρα και Πανιώνιο, ήταν πολύ δύσκολο να δεθούμε τόσο γρήγορα, αλλά μετά όταν υπάρχει θέληση, όταν ο προπονητής ψάχνει να βρει τον κορμό που θα ξεκινάει στον αγώνα, σιγά σιγά η ομάδα δένεται και βγαίνει αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Παίζει ρόλο που υπάρχουν αρκετοί Έλληνες παίκτες στο ρόστερ;

«Ναι, παίζει και αυτό ρόλο, αλλά είτε είσαι ξένος, είτε Έλληνας, υπάρχει χημεία. Όταν είσαι καλά μέσα στα αποδυτήρια, σου βγαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Πιστεύεις πως πραγματοποίησες την καλύτερη σεζόν (σε αριθμούς) της καριέρας σου;

«Νομίζω πως φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά για εμένα. Έπαιξα σχεδόν όλα τα παιχνίδια, εκτός από αυτά που έχασα λόγω τιμωρίας (καρτών), αλλά νομίζω και ατομικά και ομαδικά, όλοι μαζί πήγαμε πάρα πολύ καλά και κάναμε μία καταπληκτική χρονιά, κάτι που δείχνει και η βαθμολογία».

 

”Θέλω να μείνω στον Ατρόμητο – Να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο εξωτερικό”

Ακούγεται πως ενδιαφέρονται ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός για να σε αποκτήσουν το καλοκαίρι. Τι σχέδια έχεις; 

«Τα σχέδια μου ήταν αρχικά να τελειώσει η χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το καταφέραμε αυτό. Αν έρθει μία πρόταση στην ομάδα, είμαι ‘’ανοικτός’’ για όλα».

Θες να μείνεις στον Ατρόμητο για να συνεχίσεις και στο Europa League;

«Φυσικά και θέλω να μείνω στον Ατρόμητο! Αυτό που θέλω σαν Κυριάκος πάρα πολύ, είναι να φύγω στο εξωτερικό, να πάω να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και για το τι μπορώ να καταφέρω έξω».

Έχουν υπάρξει δημοσιεύματα ότι σκέφτεσαι εξωτερικό; Είναι κάτι που σε απασχολεί;

«Ναι, ισχύει και θέλω πάρα πολύ, που μπορεί να έρθει και δεν θα έλεγα ποτέ όχι».

 

”Το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό δεν θα το ξεχάσω ποτέ!

Πως ήταν η συνεργασία σου με τον προπονητή Νταμίρ Κάναντι;

«Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο, γιατί κάθε προπονητής είναι διαφορετικός. Προσπαθήσαμε και εμείς να καταλάβουμε αυτόν, αυτός να καταλάβει εμάς. Ήρθε σε μία χώρα που είναι λίγο περίεργα τα πράγματα. Ήταν δύσκολα και για εμάς, αλλά και για αυτόν στην αρχή, όμως στη συνέχεια μάθαμε ό ένας τον άλλον και δημιουργήθηκε αυτή η χημεία. Ο κος Κάναντι έφερε από την χώρα του μία νέα νοοτροπία και φιλοσοφία που την μετέφερε σε εμάς και εμείς την μεταδώσαμε στον αγωνιστικό χώρο».

Κόντρα στον Ολυμπιακό πέτυχες το γκολ στο Καραϊσκάκη και έδωσες τη νίκη στον Ατρόμητο. Ποια ήταν τα συναισθήματά σου με αυτό το γκολ; Σε ξεκλείδωσε;

«Ήταν ένα γκολ που δεν θα ξεχάσω ποτέ! Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη, τόσο για εμένα, όσο για την ομάδα, αλλά περισσότερο για τον κόσμο μας που νομίζω ότι θα το κρατήσουν για πολλά χρόνια αυτό. Το χαρήκαμε όλοι μαζί! Ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για εμένα και για το γκολ και που ήμουν αρχηγός, αλλά και που πήραμε τη νίκη».

Ο κος Σκίμπε σε έχει υπόψη του για κλήση στην Εθνική. Είναι κάτι που περιμένεις ή το θεωρείς δύσκολο;

«Δεν περιμένω κάτι από την εθνική, αυτή τη στιγμή έχω πάψει να περιμένω. Αν είναι να ‘ρθει, θα έρθει. Εγώ τώρα κοιτάζω τους στόχους με την ομάδα μου, αυτούς που έχω καταφέρει. Θέλω να είμαι καλά με τους συμπαίκτες μου, με την ομάδα μου και ότι είναι να έρθει, θα έρθει…»

 

”Μέντορας μου ο Ούμπιντες – Αυτός μου έμαθε πώς να είσαι αρχηγός!”

Είναι δύσκολο να είσαι αρχηγός του Ατρομήτου;

«Είναι πολύ δύσκολο να είσαι αρχηγός. Πρέπει να τα σκέφτεσαι όλα, να τα ‘’ζυγίζεις’’ όλα, πρέπει πρώτα να βάζεις την ομάδα και μετά τον εαυτό σου, είτε παίζεις, είτε όχι, είτε είσαι καλός, είτε είσαι κακός. Πρέπει πάντα να έχεις ισορροπίες, πάντα να βάζεις τους συμπαίκτες σου μπροστά, το καλό (των συμπαικτών σου) και να έχεις πρωτοβουλίες για πολλά πράγματα, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στον αγωνιστικό χώρο και γενικά».

Τους «μαζεύεις» για να τους εμψυχώσεις, να τους μιλήσεις κλπ;

«Και αυτό! Αν χρειάζεται να τους μιλήσω, θα τους μιλήσω, αλλά μέντορας μου είναι ο Ούμπι, από τον οποίο μαθαίνω πάρα πολλά. Αυτός μου έμαθε πώς να είσαι αρχηγός! Δίπλα σε αυτόν έχω μάθει πολλά και νομίζω ότι μόνο καλά, μπορούσα να πάρω από αυτόν».

 

”Οικονομικά οι ομάδες να γίνουν υγιείς, γιατί οι ομάδες είναι Γ’ Εθνικής!”

Θα ήθελα την γνώμη σου, σχετικά με όσα έγιναν φέτος στο πρωτάθλημα πχ αφαιρέσεις βαθμών σε ομάδες, με τα επεισόδια κλπ.

«Αυτά δεν είναι ότι καλύτερο για εμάς, άλλο ποδόσφαιρο ονειρευόμαστε. Πρέπει να καταλάβουμε, πως αυτές οι κινήσεις δεν πρέπει να γίνονται, το πρωτάθλημα πρέπει να κρίνεται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα δικαστήρια».

Πιστεύεις πως ήταν ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα; Μπορεί να γίνει καλύτερο το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Κοιτάξτε, χρειάζονται πολλά πράγματα για να γίνουν καλύτερα, όπως οικονομικά οι ομάδες να γίνουν υγιείς, γιατί οι ομάδες είναι Γ’ Εθνικής!  Έχω φίλους σε άλλες ομάδες που δεν πληρώνονται μήνες, δεν έχουν να φάνε και πολλά άλλα. Νομίζω πως πρώτα πρέπει να αναλάβουν κάποιοι παράγοντες τις ομάδες, να είναι υγιείς τα σωματεία και μετά σιγά-σιγά θα μπορέσουν να αλλάξουν η νοοτροπία των ανθρώπων και να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός».

 

”Το ποδήλατο, το πάντελ, φαν του Μαρσέλο και …η Μπαρτσελόνα”

Ποια ομάδα υποστηρίζεις στο εξωτερικό και υπάρχει κάποιος παίκτης που έχεις ως πρότυπο;

«Υποστηρίζω Μπαρτσελόνα, αλλά είμαι φαν του Μαρσέλο! (γέλια). Είναι το είδωλο μου! Απλά ο Μαρσέλο είναι σβούρας, ενώ εγώ ‘’τρεχαντήρι’’»

Ποια είναι τα χόμπι σου και πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Τα χόμπι μου είναι το πάντελ! Το ξέρεις; Που είσαι σε ένα κλουβί και παίζεις τένις!  Το πάντελ μου αρέσει πολύ, όταν έχω ρεπό και νιώθω ξεκούραστος θα πάω να παίξω. Γενικά, μου αρέσουν τα ταξίδια, μου αρέσει να κάνω πράγματα για τον εαυτό μου».

Ισχύει πως παλιότερα χρησιμοποιούσες ποδήλατο για να έρχεσαι στις προπονήσεις;

«Ισχύει, βολτάραμε με το ποδήλατο! (γέλια). Βόλτες Περιστέρι με το ποδήλατο, είχα κλειδαριά το κλείδωνα. Τότε ήμουν και πιο μικρός, δεν είχα αυτοκίνητο, αλλά δεν με ενδιέφερε κιόλας να έχω αμάξι. Μετά όταν  οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες, χρειάζεται αυτοκίνητο και όμως έπειτα αγόρασα δικό μου αυτοκίνητο και όλα μια χαρά!»

 

”Ο Ατρόμητος μου έδωσε την ευκαιρία, να γίνω αυτό που είμαι”

Πριν τον Ατρόμητο, ήσουν Β’ Εθνική. Πως ξεκίνησες την καριέρα σου;

«Ξεκίνησα την καριέρα μου από το Βατερό Κοζάνης, μετά με μεταγραφή στην ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, Ηρακλής, Αιγινιακός και Ατρόμητο. Πριν τον Ατρόμητο, ήμουν στον Αιγινιακό, πιο πριν στον Ηρακλή (Γ’ εθνική), αλλά έπαιξα λίγα παιχνίδια, μετά στην Β’ δεν έπαιξα καθόλου, δεν μου έδωσαν καν την ευκαιρία, αλλά μετά ο Αιγινιακός μου έδωσε μόνο μία ευκαιρία(!) Σε έναν αγώνα κυπέλλου, όπου ο πρόεδρος του Αιγινιακού είπε στον προπονητή τότε, Γιώργο Χατζάρα, δώσ’ του μια ευκαιρία και μην τον ξαναβάλεις, άμα θέλεις! Μετά με έβαλε σε ένα ματς και δεν ξαναβγήκα, ήταν η ευκαιρία που έψαχνα!»

Ένα τελευταίο σχόλιο σου…

«Νιώθω πολύ ευχαριστημένος στον Ατρόμητο. Ο Ατρόμητος μου έδωσε την ευκαιρία, να γίνω αυτό που είμαι και ευχαριστώ τον κόσμο που ήταν όλη τη χρονιά δίπλα μας».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: