Απάντηση του Αρχιμ. Παΐσιου Παπαδόπουλου για την αναδημοσίευση παλαιότερης ανακοίνωσης της Μητροπόλεως Φλώρινας

By on 28/03/2018

 Η μητρόπολη Φλωρίνης για μια ακόμη φορά θέλοντας να διατρανώσει το ήθος των προσώπων που συγκροτούν την διοίκησή της αναδημοσίευσεπαλαιότερη ανακοίνωση της δια της οποίας ως η ίδια -όχι όμως και εμείς- θεωρεί ότι δύναται να απαγορεύσει την τέλεση των ιεροπραξιών επειδή εμείς θέλουμε να κρατήσουμε την ορθόδοξη πίστη μας.

Αντί να προβληματισθεί και να πράξει το αυτονόητο, να διακόψει κοινωνία με τον αιρετικό πατριάρχη θέλησε να διώκει στο διηνεκές τους τρεις ιερομονάχους που διακόψαμε το μνημόσυνο του μέχρι πρότινος μητροπολίτου μας, επειδή ακριβώς αν είχαμε κοινωνία μαζί του θα κοινωνούσαμε με την αίρεση που κοινωνεί πλέον εκείνος. Θα ήταν ευκολώτερο να πάρει θέση εναντίον του πατριάρχη και της αιρέσεως που εκφράζει παρά να πολεμά την Ορθοδοξία των αγίων Πατέρων που εκφράζεται από την στάση μας και τα όσα πρεσβεύουμε. Το ότι δεν είμαστε πολλοί δεν έχει σημασία διότι στην εκκλησιαστική ιστορία οι αγωνιζόμενοι στις δύσκολες φάσεις δεν ήταν πολλοί αλλά λίγοι γι’ αυτό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μακάρισε το μικρό ποίμνιο.

Προσωπικά με την διακοπή  της εκκλησιαστικής μου κοινωνίας με την αίρεση στην οποία περιέπεσε η διοίκηση της Εκκλησίας στην οποία συμπαρασύρθηκε και η μητρόπολις Φλωρίνης δηλώνω ότι δεν ανήκω πλέον στην διοίκησή σας από τότε που έκανα αποτείχιση γι’ αυτό και δεν αποδέχομαι καμμία ποινή έως ότου επιστρέψετε στην Ορθοδοξία.

Όλο αυτό το διάστημα από το καλοκαίρι του 2016 έγραψα και και εξέθεσα μαζί με άλλους αδελφούς, κληρικούς και λαίκούς, στον τύπο, στα ιστολόγια και στο κήρυγμα την ορθόδοξη διδσκαλία περί του ζητήματος για να ενημερωθείτε εφ’ όσον δεν μελετάτε και αγνοείτε την ορθόδοξη πατερική διδασκαλία και εκκλησιαστική ιστορία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να αντιδράσετε.

Δυστυχώς, ούτε εσείς ούτε οι κληρικοί σας θελήσατε να καταλάβετε και παρασύρετε το ποίμνιο που δεν γνωρίζει θεολογία και εκκλησιολογία και σας θεωρεί ακόμη Εκκλησία ενώ είστε πλέον στην αίρεση με περικεφαλαία σε μία μητρόπολη που τίμησε ο προκάτοχος σας και άγιος Γέροντας μας επίσκοπος π. Αυγουστίνος.

Πράξτε ότι νομίζετε! Πλην όμως να ξέρετε ότι σήκωσα τα χέρια στον Θεό σαν το προφήτη Ηλία και θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε. Ήταν αναγκαίο να γίνει αυτό διότι με το μαλακό δεν κατανοείτε αλλά και οι πιστοί θα πρέπει να δουν πράγματα για να συνειδητοποιήσουν που βρίσκεται η αλήθεια. Δεν φτάνει που μας αδικείτε και δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε τα δάνεια που πήραμε για την μονή θέλετε και να σας αφήσουμε να οδηγήσετε στην απώλεια τις ψυχές για τις οποίες ο Θεάνθρωπος Χριστός, και όχι εσείς, σταυρώθηκε.

Λοιπόν άλλος χρόνος δεν απομένει τρείς ημέρες μετράτε!

Ο αμαρτωλός αλλά δούλος του Θεού Παῒσιος

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: