Απάντηση σε δημοσίευμα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνου

By on 04/07/2020

Κύριε Κωνσταντινίδη,πέραν της ατυχούς προσπάθειάς σας να παίξετε τον ρόλο του θεματοφύλακα, διαδίδετε σκοπίμως ψευδή στοιχεία.

Στη γραπτή και μάλλον παραληρηματική δήλωσή σας κάνετε λόγο για αλλαγή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τους διοικούντες και για κατάλυση του δικαιώματος της ψήφου! 

Σας καλούμε λοιπόν δημοσίως να δηλώσετε  ρητώς και σαφώς σε ποιες επακριβώς αποφάσεις αναφέρεστε που αλλοιώθηκαν και με ποιον τρόπο έχει καταλυθεί το δικαίωμα της ψήφου των δημοτικών συμβούλων! Και παρακαλούμε με στοιχεία, γιατί, δηλώνοντας έτσι άνευ στοιχειοθετημένης αναφοράς τα παραπάνω, ως λόγια του αέρα το μόνο που κάνετε είναι να πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα!

Είμαστε όμως βέβαιοι ότι δεν θα βρείτε το παραμικρό για να στοιχειοθετήσετε ανυπόστατες κατηγορίες γιατί:

Πρώτον, τηρούνται επαρκώς και ανελλιπώς πρακτικά σε κάθε συνεδρίαση.

Δεύτερον. Όλες οι μελέτες εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού η εκλεγμένη αρχή εκτελεί τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε από εσάς και την μείζονα αντιπολίτευση και στον οποίο ΔΕΝ υπήρχε κονδύλιο μελετών γιατί το παραλείψατε εσείς.

Όσο για τις καθυστερήσεις των πληρωμών, να σας θυμίσω πως στην περίπτωση της χρηματοδότησης του ΝΠΔΔ για την αποπληρωμή εργαζομένων και προμηθευτών, η δική σας παράταξη ανέβαλε σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις την ψήφιση της χρηματοδότησης, παρά τις εκκλήσεις μας ότι ο χρόνος θα παρέλθει και δεν θα προλάβει να γίνει η χρηματοδότηση λόγω διάλυσης του νομικού οχήματος ΝΠΔΔ. Μάλλον ούτε αυτό το αντιληφθήκατε.

Όπως άλλωστε και τα συνεχή αιτήματα σας  περί αναβολής συζήτησης των θεμάτων του Δ.Σ. με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη αναβολή της συζήτησης του θέματος περί κατανομής ΣΑΤΑ, στηρίζονται διαρκώς σε προφάσεις. Θα πρέπει λοιπόν να κατανοήσετε (ελπίζω να δύνασθε), ότι η αναβλητική συμπεριφορά σας δε βλάπτει εμάς ως πολιτικούς σας αντιπάλους αλλά τους ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ. 

Η απόδοση της πάγιας καταβολής και των πέντε μεροκάματων  στις Κοινότητες είναι ζητήματα καίριας σημασίας και υψηλής προτεραιότητας για εμάς, που απαιτούν ωστόσο έναν ελάχιστο χρόνο διαδικασιών.

Ο διαχωρισμός των δημοτών μας σε «δικούς μας» και «δικούς σας» μάλλον εκφράζουν την δική σας πολιτική αντίληψη, αφού για εμάς αυτοί οι χαρακτηρισμοί ανήκουν σε πολιτικές πρακτικές που δεν υιοθετήσαμε  ούτε κατά την προεκλογική περίοδο μια και δεν υποστηριχθήκαμε από κανένα πολιτικό κόμμα, γιατί πιστεύουμε ότι δεν έχουν θέση στην αυτοδιοίκηση όπως εμείς την κατανοούμε σήμερα, αλλά ούτε και στην αυτοδιοίκηση του μέλλοντος. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: