Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας στην Πτολεμαΐδα με το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

By on 08/11/2021

Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας  με τα μαθήματα του Κέντρου για Ταλαντούχα Παιδιά/Center for Talented Youth (CTY) Greece 

του Κολλεγίου Ανατόλια

Για μαθητές και μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου

Πτολεμαΐδα, 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 , 10:30 π.μ. 

Την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα συναρπαστικό κόσμο γνώσης θα έχουν μαθητές και  μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου μέσα από τη δωρεάν και ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας με τα μαθήματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. 

Η Ημέρα Γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, στις 10:30 π.μ. στο 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, και είναι ανοιχτή για μαθητές/τριες και από άλλες περιοχές.  

Από το 2013 το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια σχεδιάζει καινοτόμα και διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Τα προγράμματα του Κέντρου είναι: Online Σύγχρονης Διδασκαλίας, Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου, και Θερινά που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. 

Στην «Ημέρα Γνωριμίας» τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τα μαθήματα του CTY Greece και να εξερευνήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νέες εμπειρίες μάθησης. Οι μαθητές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα από τέσσερα μαθήματα: 

  • «Αριθμοί από το μηδέν ως το άπειρο» για μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ Δημοτικού.
  • «Ο Συναρπαστικός Κόσμος των Πιθανοτήτων» για μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού 
  • «Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» και «Κρυπτολογία» για τους μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Γυμνασίου. 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν σε όλους τους μαθητές/τριες, ανεξαρτήτως αν έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece ή όχι, και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσει ένα παιδί τον τρόπο μάθησης στο ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα. 

Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση στο https://forms.gle/FxYtX8GXnpnd3CWJA

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε απευθείας με το CTY Greece:

Τηλ.: +30 2310 332625,  +30 2310398253, email: [email protected]

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια  ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και είναι μέλος του European Council of High Ability (ECHA). Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Δωρητές του Κέντρου είναι η τράπεζα Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Υποστηρικτές είναι η εταιρία Intrasoft International, η εταιρία Star Bulk Carriers Corp., το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, και η Deloitte. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Κύπρου.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: