Ανοιχτή επιστολή 6λ/Α: Από τη Δυτική Μακεδονία στο Ευρωκοινοβούλιο

By on 15/06/2022

Έφθασαν οι εργασίες-προτάσεις μας για τη Μεταλιγνιτική Εποχή στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  (Αναφορά: 0760/2021)

Φίλες και Φίλοι

Μετά από  20ετή συνεργασία στηριγμένη σε εμπειρίες και βιώματα, δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα  «Η Πολιτεία της Ουτοπίας».

Στόχος η ανάπτυξη και η πρόοδο της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο. Με προνοητικότητα και πρόβλεψη, με γνώσεις,  ειδίκευση και εξειδίκευση και προπαντός με αγάπη για τον τόπο μας,  προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε με τις προτάσεις μας τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της και κατά προέκταση να βοηθήσουμε, στο βαθμό που είναι εφικτό, στην ανάπτυξη και στην πρόοδο όλης της  Ελληνικής Επικράτειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Facebook, δηλώνουν στην σελίδα μας  «Η Πολιτεία της Ουτοπίας» την παρουσία τους χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελληνική Επικράτεια και όχι μόνο, στην οποία φαίνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός των φίλων μας έχουν ειδίκευση και εξειδίκευση στα αντικείμενα που αναρτάμε σ’ αυτή. Η απήχηση των εργασιών μας φθάνει σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Ενημερώνουμε υπενθυμίζοντας ότι οι δημοσιεύσεις, οι αναδημοσιεύσεις, ο επηρεασμός άλλων δημοσιεύσεων, οι κοινοποιήσεις και η φιλοξενία των εργασιών μας βρίσκονται σε μεγάλο και αξιόλογο αριθμό. Καταθέτουμε δε ότι έδωσαν και δίνουν κύρος στην προσπάθεια μας οι συμμετοχές μας σε διεθνή συνέδρια, κυβερνητικές διαβουλεύσεις και πανεπιστημιακές μεταπτυχιακές εργασίες όπως:

 Η παρουσία μας σε διεθνή Συνέδρια για την Ενέργεια, το Περιβάλλον, την Καινοτομία και την Τεχνολογια: με την ανοιχτή επιστολή Νο 6δ: 1o Διεθνές Συνέδριο για την μετάβαση των Βαλκανίων στην Καθαρή Ενέργεια  η παρουσία μας (20-10-2019), Νο 9. Επιστολή προς Εθνική Τράπεζα.

Η φιλοξενία των εργασιών μας σε δύο διαβουλεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης: 12. Η Πολιτεία της Ουτοπίας, είναι παρούσα «ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ» για την Ανάπτυξη και την Πρόοδο της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Ελληνικής Επικράτειας.

 Η παρουσία πλήθους εργασιών μας σε βιβλιογραφίες Μεταπτυχιακών: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiNl_K26aPyAhWuMewKHTCNDd0QFnoECAMQAw&url=https%3A%2F%2Fcore.ac.uk%2Fdownload%2Fpdf%2F159408131.pdf&usg=AOvVaw3ktc11hCRVI-hQ-HFzvWgk

Αξιόλογος και ο ρόλος των ΜΜΕ με τα οποία αλληλογραφούμε και  τα οποία δημιούργησαν   ετικέτες όλων των εργασιών μας, για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών τους – και γι’ αυτό τα ευχαριστούμε για άλλη μία φορά- και τονίζουμε ότι το έργο τους και η προσφορά τους είναι τεράστια για τον Τόπο μας και κατά προέκταση για όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Σας ενημερώνουμε ότι στις 19-6-2021 υποβάλαμε την εργασία μας: «11. Το MASTER PLAN πολιτών για την Ανάπτυξη και Πρόοδο της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο» στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με το έγγραφο του, μας γνωστοποιεί την παραλαβή του αιτήματος μας και την διαβίβασή του στην Αρμόδια Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για τα περαιτέρω:

 

 Ως «Η Πολιτεία της Ουτοπίας» σας ευχαριστούμε όλους, συνεργάτες και φίλους ,για την προσπάθεια που καταβάλατε, ο καθένας με τον τρόπο και τις δυνατότητές του είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Με όλους εσάς, θα συνεχίσουμε την μεθοδική προσπάθεια με αλληλογραφίες και δημοσιεύσεις να επηρεάζουμε θετικά τους πολίτες και τους αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς φορείς εντός και εκτός της Ελλάδας.

Εξ’ αιτίας της παραπάνω αναφερόμενης  αλληλογραφίας με το Ευρωκοινοβούλιο, ενδεχομένως, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η Δυτική Μακεδονία να βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συζητήσεων με τους αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς φορείς της Κομισιόν, των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. και ιδιαίτερα του Ελληνικού Κράτους. 

Στην προκειμένη περίπτωση κρίνεται απαραίτητη η παρουσία και άλλων πολιτών στην σελίδα μας Η Πολιτεία της Ουτοπίας, ώστε να επηρεάσουν θετικά την Αρμόδια Επιτροπή Αναφορών, ως υποστηρικτές της Αναφοράς μας με τις προτάσεις μας.

 Επίσης καλούμε όλους τους πολίτες, τα εκλεγμένα μέλη Φορέων και τους Συλλογικούς Φορείς (Συλλόγους, Εργατικά Κέντρα, Επιμελητήρια, Πανεπιστήμιο, Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού κλπ.) να δηλώσουν την παρουσία τους στην Σελίδα μας: Η Πολιτεία της Ουτοπίας και να καλέσουν τους φίλους τους να επισκεφθούν τις εργασίες μας, για να διαπιστώσουν και να υποστηρίξουν τις προτάσεις που καταθέσαμε στο Ευρωκοινοβούλιο, εφόσον τις βρίσκουν ενδιαφέρουσες.

Η παρουσία και το ενδιαφέρον των πολιτών με την υποστήριξη των προτάσεών μας προς το Ευρωκοινοβούλιο επηρεάζουν θετικά τα ανώτατα συλλογικά όργανα της Ε.Ε.

Φίλες και Φίλοι

Η οικονομική βοήθεια της Ε.Ε. στην περιοχή μας εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης θα είναι σημαντική.  Ελάτε να πάμε όλοι μαζί.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην προσπάθεια μας και εφόσον θεωρείτε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις μας, παράκληση να κάνετε και εγγραφή για να στηρίξετε στο επίσημο  ιστολόγιο του Ευρωκοινοβουλίου τις εργασίες και προτάσεις που καταθέσαμε και που έχουν στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο της Δυτικής Μακεδονίας.

Για να στηρίξετε τις προτάσεις μας οι οποίες κατατέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

1) Μπείτε στο σύνδεσμο: https://www.europarl.europa.eu/…/subscriptio…/form/18574?

2) Επιλέξτε «Υποστήριξη» και μετά «Εγγραφείτε εδώ» για να δημιουργήσετε λογαριασμό στη σελίδα του Κοινοβουλίου.

Με τιμή,

Θωμάς Γκατζόφλιας

Φωτεινή Χατζάρα

 Υ. Γ.

Α). Η παρούσα επιστολή απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που μας βοήθησαν, μας βοηθούν, εκδηλώνουν ή θα εκδηλώσουν  ενδιαφέρον να βοηθήσουν :

– Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα.

– Αντίπαλοι είναι μόνο τα προβλήματα, που θα προκύψουν από τη Μεταλιγνιτική Εποχή, όπου καλούμαστε να ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να δοθεί το μήνυμα στις εξουσίες, Τοπικές και Κεντρικές (Αθηνών και Βρυξελλών), ότι σε μία Λιγνιτική και Μεταλιγνιτική περιοχή:

«Τον πρώτο λόγο και το τελευταίο πρέπει να έχει- ουσιαστικά και όχι τυπικά- η Τοπική Κοινωνία μετά από σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των Αρμοδίων Αρχών.«

ΠΡΟΣΟΧΗ: φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι η αποσταλείσα  επιστολή μας με τις θέσεις και τις προτάσεις μας όπως αυτές αναλύονται στην ιστοσελίδα μας «Η Πολιτεία της Ουτοπίας»  τυγχάνει θετικής εξελίξεως. Σε επόμενη επιστολή μας θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την ενδιαφέρουσα απόφαση του χαρακτηρισμού της Επιτροπής Αναφορών για τις προτάσεις μας και την απόφαση της να τις διαβιβάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ( την επιτροπή δηλαδή που συγκροτούν οι Αρχηγοί Κρατών της Ε.Ε.)  και να ζητήσει να διεξαχθεί σχετική προκαταρκτική έρευνα βάσει των πληροφοριών που έχουμε υποβάλει. Επίσης διαβιβάζει και σε άλλες αρμόδιες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου των οποίων το έργο  άπτονται  οι  ποικίλες προτάσεις που καταθέσαμε.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: