giapraki.com

Ανοιχτή Επιστολή του Βουλευτή Ν. Γρεβενών Ανδ. Πάτση προς την Επιτροπή Διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας

Ανοιχτή επιστολή προς την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας απέστειλε ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, καθώς επίσης και στην έλλειψη πρωτοβουλιών προβολής και δημοσιότητας για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του  χιονοδρομικού κέντρου.  

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

 

ΠΡΟΣ:   Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, κ. Δημήτριο Καραγιάννη

              Μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας 

 

Παρασκευή,  29 Νοεμβρίου 2019

Θέμα: «Καθυστερήσεις στις εργασίες συντήρησης στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας, σε σημείο απαράμιλλου φυσικού κάλους και με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα χιονοδρομικά, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα ιδιαίτερα διευρυμένης χιονοδρομικής περιόδου λόγω της γεωγραφικής του θέσης. Είναι αναμφισβήτητα το στολίδι του τόπου μας και η ανάδειξή του ως ένας ελκυστικός προορισμός για τους επισκέπτες εντός και εκτός Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μπορεί να ωφελήσει πολλαπλά το Νομό μας, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να τονώσει την τοπική οικονομία. 

Παρόλα αυτά, η σημερινή του κατάσταση δημιουργεί αποκαρδιωτικά συναισθήματα. Μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησα ο ίδιος προσωπικά προ ημερών στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού μας κέντρου, ήρθα αντιμέτωπος με μια εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης. Κτιριακές υποδομές φθαρμένες, περιττά υλικά ατάκτως ερριμμένα, υπολείμματα της προηγούμενης χιονοδρομικής περιόδου παρατημένα, εξοπλισμός και αναβατήρες καταστραμμένοι . Μάλιστα το πιο δυσάρεστο όλων είναι πως τίποτε δεν μαρτυρούσε ότι έστω και καθυστερημένα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών, ώστε να καταφέρει να λειτουργήσει απρόσκοπτα το χιονοδρομικό κέντρο με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, από την οποία βρισκόμαστε πλέον σε απόσταση αναπνοής. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι ήδη τα πρώτα χιόνια έπεσαν αυτή την εβδομάδα στα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας και ότι απέχουμε λιγότερο από τρεις εβδομάδες από την περίοδο των εορτών. 

Όσον αφορά στον τομέα της προβολής του, η κατάσταση είναι εξίσου απογοητευτική. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια επικοινωνίας, καμία κίνηση που θα μπορούσε να συμβάλλει αποφασιστικά στην τόνωση του ενδιαφέροντος του κοινού για τον συγκεκριμένο προορισμό και στην ενίσχυση της  επισκεψιμότητάς του. 

Κατόπιν τούτων σας καλώ να ενημερώσετε αρμοδίως τους πολίτες του νομού μας για τις ενέργειες σας όσον αφορά τη συντήρηση και την αποκατάσταση των φθορών σε υποδομές και εγκαταστάσεις καθώς επίσης και για το σχετικό χρονοδιάγραμμά τους, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, καθώς επίσης και για το αν έχει εκπονηθεί κάποιος σχεδιασμός για την προβολή και την προώθησή του, έτσι ώστε να τονωθεί το ενδιαφέρον πιθανών επισκεπτών.

 Ας μην ξεχνάμε ότι το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας αποτελεί ένα δημόσιο αγαθό, μια πολύτιμη περιουσία για όλους τους πολίτες των  Γρεβενών γι’ αυτό και η ευθύνη όλων όσοι διαχειρίζονται τα κρίσιμα ζητήματα της ανάπτυξης και της ανάδειξής του δεν μπορεί να θεωρείται επουσιώδης, όπως αντίστοιχα και η υποχρέωσή τους να ενημερώνουν δημόσια για τις ενέργειες και τις πράξεις τους.   

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Ν. Γρεβενών- Νέα Δημοκρατία

Exit mobile version