Ανοιχτή επιστολή Νο 9: «Το διαχρονικό μήνυμα, από την Δυτική Μακεδονία, προς όλους τους πολιτικούς»

By on 15/07/2019

Με το τέλος όλων των εκλογών του 2019, έγιναν από τον κυρίαρχο λαό όλες οι αναμενόμενες διορθώσεις. 

Ευχόμαστε εποικοδομητική εργασία με απόδοση στους νέους Πολιτικούς Θεσμικούς Φορείς και στη νέα  Ελληνική Βουλή, στην νέα Ευρωβουλή, στους νεοεκλεγμένους Βουλευτές και στα νέα Συμβούλια της Περιφέρειας και των 13 Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας  για την οποία ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ : 

 Ανάπτυξη, αναδιοργάνωση, βελτίωση και ανάδειξη έργων και δραστηριοτήτων, ως και πόλων έλξεως  επενδύσεων, με πρωταγωνιστές τον φυσικό της πλούτο, τα πρωτογενή της προϊόντα, την κουλτούρα, την τεράστια τεχνογνωσία (που αποκτήθηκε από τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και εργοτάξια της ΔΕΗ), τη Γεωργία, την Κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, τη Γουνοποιία, τη βιοτεχνία  (μικρή και μεγάλη), τη φιλοξενία, την γαστρονομία, το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία, την Γεωγραφική της θέση κ.ά.

 Ελάτε μέσα από τις εργασίες μας  να δούμε, να περιηγηθούμε, να αναλύσουμε και να διευκρινίσουμε  όλες τις σημαντικές ευκαιρίες που μας περιμένουν και να τις αναδείξουμε. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ. 

‘Όλες τις εργασίες μας τις τοποθετήσαμε στην Ιστοσελίδα μας, Αρχική – Η Πολιτεία της Ουτοπίαςhttps://thomasgkatzoflias.wordpress.com/home/, αφού πρώτα τις δημοσιεύσαμε στα ΜΜΕ    και τις κοινοποιήσαμε σε δεκάδες  Αρμόδιους Θεσμικούς Φορείς, στα κόμματα και σε 28 Πανεπιστήμια εντός και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας : Βλέπε την Επιστολή μας, στην ιστοσελίδα μας Νο 8: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αλληλογραφίας μας με Θεσμικούς Φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εν μέρει με Θεσμικούς Φορείς της Ελληνικής Επικράτειας, αλλά και της E.E. και των Χωρών της, σχετικά με τις εργασίας μας, που δημοσιοποιούμε εδώ και 20 χρόνια (δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ στις 19-2-2019).). Ήδη Επιστημονικοί Φορείς χρησιμοποιούν τις εργασίες μας με διάφορους τρόπους, όπως η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ΤΕΕ κ.ά. Επίσης οι εργασίες μας φιλοξενούνται μέσω του face μας  στο Παγκόσμιο Φόρουμ : Development Action Forum,στο οποίο διαχειριστές είναι η Παγκόσμια Τράπεζα και ο ΟΗΕ και συνομιλούμε μαζί τους  καθημερινά για διάφορα θέματα Τοπικού και Παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Ήδη στους Επικεφαλής των εν λόγω Οργανισμών υποβάλαμε δύο επιστολές με τα ενδιαφέροντα, τα προβλήματα, τις τεκμηριωμένες προτάσεις μας για  την Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα τις επιπτώσεις και τις προσδοκίες μας από την Λιγνιτική εποχή στην Μεταλιγνιτική. Βλέπετε στην ιστοσελίδας μας τις Ανοιχτές,. 5. Επιστολή προς Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και Νο 6. Επιστολή προς Πρόεδρο Παγκόσμιας Τράπεζας 

 Με την ευκαιρία τους παρόντος σημειώματος θέλουμε ακόμη μία φορά να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες-χιλιάδες φίλους,  που μας παρακολουθούν άμεσα και έμμεσα και τα δεκάδες ομαδικά face-ηλεκτρονικές εφημερίδες που μας φιλοξενούν και τα φιλοξενούμε, μας παρακολουθούν με θέρμη και μας χαρακτηρίζουν με εκατοντάδες-εκατοντάδες  like εντός και εκτός του Ελλαδικού χώρου. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλα τα ΜΜΕ που επικοινωνούμε, διότι η συμμετοχή τους ήταν, είναι και ευελπιστούμε να είναι και στο μέλλον τεράστια και καθοριστική. 

Τέλος στους επόμενους μήνες θα καταθέσουμε όλες τις εργασίες μας στην νέα Ελληνική Βουλή και στην νέα Επιτροπή Αναφορών του νέου Ευρωκοινοβουλίου και θα ζητήσουμε να τις στηρίξουμε προσωπικά μαζί με συνεργάτες μας κατάλληλους και επαρκέστατους και ζητάμε, απ’ όλους εσάς που μας διαβάσατε ή που θα μας διαβάσετε, ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΥΡΑ, αλλά και την κρητική θετική και ιδιαίτερα την αρνητική, για να μας δώσετε την ευκαιρία ενδεχόμενης διόρθωσης ή πλεύσης.

 

Σημειώνουμε επίσης πως : Οι επιστολές μας είναι μακροσκελείς, επειδή και τα προβλήματα του τόπου μας είναι τεράστια. Οι εργασίες μας έχουν στόχο να γίνουν κατανοητές πέραν των πολιτών και  από τους Αρμόδιους Θεσμικούς Φορείς που αποφασίζουν για μας στο Εσωτερικό και στο Εξωτερικό.

Η επιγραμματική κατάθεση αιτημάτων, προβλημάτων και προτάσεων  σε παράγοντες και αρμόδιους Φορείς που έχουν την έδρα τους μακριά από τον τόπο μας, ως 500 και 2.500 χιλιόμετρα, δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά και εύπεπτα, θέλει δουλειά και τεκμηρίωση.  Ευελπιστούμε, άμεσα, αυτές οι εργασίες, οι οποίες είναι απαύγασμα της εμπειρίας μας, να διατυπωθούν και στηριχθούν μέσα από επιστημονικές μελέτες και αυτό προτείνουμε επιτακτικά και απαραίτητα  στις επιστολές μας (βλέπε ιστοσελίδα μας) Νο 6α: Επιτακτική είναι η ανάγκη ίδρυσης Πολυεπιστημονικού Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και Πρόταση. (δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ στις  28-12-2018) και Νο 6γ: ΠΟΛΥΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ (δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ στις 20-5-2019) Στις αποφάσεις  της Λισσαβόνας προσδιορίζεται η ίδρυση και λειτουργία Επιστημονικού Ινστιτούτου στην Δυτική Μακεδονία (www.sioufas.gr/ELLADA%20ANTAGWNISTIKH%20-%20TOMOS%20A.pdf.)  Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι έχοντες την ευθύνη πολιτικοί της Αθηνοκεντρικής Πλατείας και των Βρυξελών επειδή βρίσκονται πολύ-πολύ μακριά  από την περιοχή μας και την Μεταλιγνιτική εποχή αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί ενώ οι Τοπικοί Άρχοντες διαχρονικά σφυρίζουν αδιάφορα. Ο από μηχανής θεός en:Deus ex machina”)που κυριολεκτικά σημαίνει «ο θεός από τη μηχανή” και το σημαινόμενο αυτής της φράσης  είναι η απρόσμενη παρέμβαση ενός παράγοντα (γεγονός, πρόσωπο ή αντικείμενο) που προσφέρει λύση σε μία δύσκολη κατάσταση,  όρος που προέρχεται από την αρχαία ελληνική τραγωδία, όπως στον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή ή στην «Μήδεια» του Ευριπίδη, δεν πρόκειται να έρθει, από μόνος του. Όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης για το μέλλον αυτού του τόπου και όλοι συμβάλλουμε στο μέλλον του είτε με τις ενέργειές μας , είτε με την αδιαφορία  μας.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…..

                                                                                                            Κοζάνη   16-7-2019                   Θωμας Γκατζοφλιας Φωτεινή Χατζάρα 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: