Ανοιχτή επιστολή Νο 3α: Διαχρονική η ευθύνη πολιτών και πολιτικών για την παντελή έλλειψη τριτοβάθμιας νοσηλείας στην Δυτική Μακεδονία

By on 27/06/2019

Τα πέντε νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στην Περιφέρειά  προσέφεραν και προσφέρουν με το προσωπικό τους (Διοικητικό, Υγειονομικό, Ιατρικό) τεράστιες υπηρεσίες  στους πολίτες παρά τις αντίξοες συνθήκες υποδομών, υλικών και την έλλειψη μεγάλου αριθμού εργαζομένων.

Ο ρόλος τους μπορεί να συνεχιστεί πραγματοποιώντας  η Πολιτεία δύο βασικές μεταρρυθμίσεις:

Α. Τα παρόντα νοσοκομεία να λειτουργήσουν με πρωτόκολλα ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου  

Β.  Να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο που να παρέχει και τριτοβάθμια νοσηλεία στο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Τα θετικά αυτής της πρότασης  για τους πολίτες της Δ.Μ., άλλα και για την αποσυμφόρηση  των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων από τους 300.000 πολίτες , στα οποία εξυπηρετούνται σήμερα οι ασθενείς της Δ.Μ., τα καταγράφουμε με τεκμηριωμένες  λεπτομέρειες στην επιστολή μας Νο 3: «Διαχείριση Πρώτου, Δεύτερου και Τρίτου Βαθμού Νοσηλείας στη Δυτική Μακεδονία». ( δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ στις7-1-2018), την  οποία τοποθετήσαμε στην ιστοσελίδα μας  

 

Αρχική – Η Πολιτεία της Ουτοπίας

https://thomasgkatzoflias.wordpress.com/home/

Αγαπητοί αναγνώστες  των εργασιών μας (ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΡΙΘΜΕΙΣΘΕ  ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) ενδεχομένως μερικές φορές να φαινόμαστε γραφικοί ή υπερβολικοί στις προτάσεις  μας. Δηλώνουμε όμως πως δεν θα σταματήσουμε να καταθέτουμε τις προσπάθειες μας,  καλοπροαίρετα, προς κάθε κατεύθυνση και θα καθοδηγούμαστε από μια ισχυρή σκέψη που την καταγράφει ανεξίτηλα η πραγματικότητα και εάν πιστεύετε πως έχουμε λάθος, διαψεύστε μας.

ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΊΟ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ. 

Η Εκκλησία και η Πολιτεία έχει τον ρόλο να τα κατασκευάζει με τους ειδικούς ,  να τα στελεχώνει με το κατάλληλο και απαραίτητο προσωπικό και να τα λειτουργεί άτεγκτα   με τους Κανόνες και Νόμους. Έτσι νοείται το ηθικό ανάστημα της ευθύνης εκείνων που υπηρετούν εκκλησία και  Πολιτεία. 

Η πρόταση μας είναι απολύτως εφικτή και παρακαλούμε όποιον έχει άλλη άποψη, πολίτη ή πολιτικό εν ενεργεία ή  εν δυνάμει, να την καταθέσει δημόσια και μάλιστα σε μια εποχή, όπου στην Ελλάδα πραγματοποιούνται άμεσα και ταυτόχρονα τέσσαρες εκλογές : Αυτοδιοίκητες Α και Β βαθμού, Ευρωεκλογές  και Εθνικές. 

Θωμας Γκατζόφλιας  Φωτεινή Χατζάρα               KOZANH 26-6-2019

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: