Ανοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 3ο κύκλο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

By on 08/10/2019

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα.

Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Κατά το δεύτερο κύκλο λειτουργίας των προγραμμάτων  κατάρτισης και συμβουλευτικής, το πρόγραμμα με τους εκπαιδευτές του, προσέφεραν 9.600 ώρες κατάρτισης σε πάνω από 1.500 νέους σε 40 περιοχές της Ελλάδας.

ΤΣχετική εικόναα προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής απευθύνονται σε νέους που επιθυμούν να βρουν απασχόληση στον αγροδιατροφικό τομέα ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Η διάρκειά τους, ποικίλει ανά θεματικό αντικείμενο, από έξι (6) μήνες μέχρι και ένα (1) χρόνο και επικεντρώνονται σε θέματα φυτικής, ζωικής παραγωγής και χρήσης νέων τεχνολογιών.

Υλοποιούνται από τους δύο στρατηγικούς εταίρους του προγράμματος, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο τρίτος κύκλος των δωρεάν προγραμμάτων εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες, με την πρόσκληση για το πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το επόμενο διάστημα, το πρόγραμμα θα προσφέρει και 4 νέα προγράμματα, λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Θεματικές

Πληροφορίες – αιτήσεις συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν το http://bit.ly/aitiseis και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει έως τις 15.11.2019.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην επιλογή των συμμετεχόντων που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας του κάθε προγράμματος.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: