Ανοικτή Επιστολή με θέμα «Λειτουργία Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς»

By on 22/03/2018

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

“Λειτουργία Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς”

Εδώ και τέσσερις μήνες έχει λήξει η σύμβαση μεταξύ της Ακαδημίας Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς “Θωμάς Μανδακάσης” και του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς για την επανασύσταση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και με λύπη μου βλέπω ότι εξ αιτίας ενός ανθρώπου μέσα στον Δήμο, κωλύεται η διαδικασία για να γίνει μια νέα και να συνεχιστεί η λειτουργία της.

Βέβαια οι μαθητές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα μαθήματα μουσικής, παρόλο που δεν αμείβομαι ο ίδιος προσωπικά ή η Ακαδημία και η προσπάθεια συνεχίζεται ακόμη και χωρίς να υπάρχει σύμβαση με σοβαρές δυσκολίες καθώς εδώ και τέσσερις μήνες Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2017 καθυστερούν από την Δημοτική Επιχείρηση Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς, όπου εκεί προεδρεύει ο κ. Θεόδωρος Μυλωνάς… την πληρωμή των παρεχόμενων υπηρεσιών Αρχιμουσικού προς την Ακαδημία.

Αν δεν θέλουν εκεί στον Δήμο να συνεχιστούν τα μαθήματα και να μην έχει ο Δήμος Καστοριάς Φιλαρμονική, η αν θέλουν η Φιλαρμονική να γίνει κάπου αλλού και όχι στην πόλη της Καστοριάς ας βγουν να το ανακοινώσουν γιατί τόσο καιρό όλο το βάρος έχει πέσει σε μένα προσωπικά και στην Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς “Θωμάς Μανδακάσης”.

Επίσης, να βγει δημόσια ο κ. Μυλωνάς και να μας πει πόσα χρήματα είχε στο αδιάθετο αποθεματικό του ταμείου (Νομικό Πρόσωπο) στις αρχές του έτος 2017 και για ποιον λόγο μας άφησε χωρίς όργανα, στολές και εξοπλισμό αλλά και γιατί τα όργανα της παλιάς φιλαρμονικής ήταν παντελώς κατεστραμμένα και αρκετά κλεμμένα, όπου αναφέρονται στο έγγραφο Αρ. Πρωτ. Ν. Π. Καστοριάς 1937/24-8-2017 που απέστειλα για όλα αυτά χωρίς να λάβω καμιά απάντηση από την υπηρεσία του, ούτε από τον ίδιο φυσικά.

Επίσης, να μας πει το τρέχον έτος 2018 πόσα χρήματα αδιάθετα έχει στο αποθεματικό ταμείο του και για ποιο λόγο τόσο καιρό δεν έκανε καμιά ενέργεια, ώστε να γίνει μια νέα σύμβαση αλλά και για αγορά μουσικών οργάνων και εξοπλισμού. Αν δεν θέλει να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα ας πάει σπίτι του και ας αναλάβει κάποιος άλλος ικανός και άξιος την προεδρεία της δημοτικής επιχείρησης του Νομικού Προσώπου του Δήμου Καστοριάς.

Ο καθένας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του στο εξής, πειθαρχικές, ποινικές και πολιτικές… εφ’ όσον αυτές υφίστανται…

Ιωάννης Μ. Τσακιρίδης

Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Ορχήστρας (Δήμου) Καστοριάς

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: