Ανοίγει η αυλαία για το κορυφαίο χορωδιακό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας

By on 01/07/2022

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ

Ανοίγει η αυλαία για το κορυφαίο χορωδιακό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας

Ανοίγει η αυλαία για το κορυφαίο χορωδιακό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας, το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών το οποίο θα πραγματοποιηθεί  από 1 εως 3 Ιουλίου 2022 στο Βελβεντό Κοζάνης

Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» θα συμμετέχουν 15 χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου από την έναρξη την Παρασκευή 1η Ιουλίου έως τις  Κυριακή 3 Ιουλίου οι διοργανωτές επιχειρούν κάτι το διαφορετικό.

Με σύμμαχο τον καιρό και τον Βελβεντινό αέρα, οι χορωδοί θα μας ταξιδέψουν σε τόπους μακρινούς αλλά και κοντινούς με τραγούδια κλασσικά αλλά και παραδοσιακά. Επίσης θα παρουσιαστούν παραδοσιακά δρώμενα αποκαλύπτοντας έτσι το μεράκι των διοργανωτών να γνωρίσουν στις νέες γενιές αλλά και να αφυπνίσουν στις παλαιότερες, τα ήθη, τις αρχές και τις παραδόσεις μας.

Το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών έχει σαν σκοπό να καθιερωθεί και εδραιωθεί σαν θεσμός, με κύριους στόχους την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η διάδοση, η προβολή και η ανύψωση της χορωδιακής μουσικής, που συμβάλλει στην ανάπτυξη, την καλλιέργεια και την προβολή της μουσικής, μέσω της συνεργασίας των χορωδιών.

Η Τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, ώρα 19:00, στο Ανοιχτό Θέατρο του Αθλητικού κέντρου Βελβεντού, ενώ η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.

Το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Βελβεντό, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμος Βελβεντού και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Βελβεντού.

 

Σας περιμένουμε !!!

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση με λεωφορείο εντός του Βελβεντού, με αφετηρία στο κέντρο, στο σημείο ¨ΠΛΑΤΑΝΟΣ¨ 

 

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022: Χορωδίες παιδικών, εφηβικών & νεανικών τμημάτων 

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022: Χορωδίες ενηλίκων

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022: Σεμινάριο 

 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ KAI ME  LIVE STREAMING

 

1η Ημέρα

https://www.youtube.com/watch?v=Tcij-rq-Z-I

 

2η Ημέρα

https://www.youtube.com/watch?v=lj0fg5zWOm4

 

www.velventinesfones.gr

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: