giapraki.com

Ανασκόπηση 2021 Ταινίες: Ποιες αξίζει να δείτε 

γράφει η Ελένη Θεοδωρίδου | cityportal.gr

Το 2021 μπορεί να μην έφερε την επιστροφή στην κανονικότητα που ιδανικά θα θέλαμε, αλλά αντιθέτως έφερε μια καινούργια πραγματικότητα: την προσπάθεια για αρμονική συνύπαρξη με τον κορωνοϊό.

Για τους κινηματογράφους τα πράγματα ήταν μάλλον καλύτερα από το 2020, καθώς η πορεία τους ήταν αντίστροφη. Ξεκίνησαν τη χρονιά κλειστά, στον απόηχο των lockdown του ’20 για να ανοίξουν ξανά οριστικά (μέχρι τώρα τουλάχιστον) τον Μάιο.

Οι περιορισμοί της πανδημίας σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση συνδρομητικών πλατφορμών δημιούργησε μια αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον των σκοτεινών αιθουσών ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι έβλεπαν το τέλος του κινηματογράφου όπως τον ξέραμε.

Ωστόσο, η υποδοχή του κόσμου ήταν παραπάνω από ζεστή, με τις προβολές να σημειώνουν διαδοχικά sold out, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες μετά τη λήξη του εγκλεισμού.

Οι κινηματογράφοι απέκτησαν και πάλι παλμό και οι κινηματογραφικοί αστέρες άρχισαν ξανά να παρελαύνουν στα billboards των σινεμά.

Οι ταινίες

Η χρονιά, κινηματογραφικά, ήταν αρκετά πλούσια και σημαδεύτηκε από μεγάλες επιτυχίες. Φέτος, είδαμε πολλές καλές ταινίες, ηχηρές επιστροφές, δυναμικά ντεμπούτο, συγκλονιστικές ιστορίες και αφοπλιστικές ερμηνείες. Από επικές ταινίες μέχρι ταινίες που κοιτάζουν «από κάτω» και από μεγαλοπρεπή μιούζικαλ μέχρι οικογενειακές ταινίες φαντασίας και ελληνικά δράματα, το 2021 δικαίως μπορεί να υπογράφει ως «σινεφίλ χρονιά».

Από το 2021, κρατάμε τις ταινίες που μας έκαναν να τις συζητήσουμε μετά την αίθουσα και τα ανοιχτά σινεμά. Συγκεντρώσαμε τις ταινίες που ξεχώρισαν τη χρονιά που έφυγε και αξίζουν να δείτε, την κάθε μία για τους δικούς της λόγους.

Οι ταινίες του 2021 που αξίζει να δείτε:

  1. Η Ζωή Συνεχίζεται (Μάικ Μιλλς, 2021)
    Ο Μάικ Μιλλς επανέρχεται με μια καθόλα ρεαλιστική ταινία που σηματοδοτεί και την επιστροφή του Χοακίν Φοίνξ, δύο χρόνια μετά το Όσκαρ και τον θρίαμβο του Τζόκερ. Ένα ασπρόμαυρο τρυφερό δράμα, με αργούς ρυθμούς και διαδοχικές σκηνές καθημερινότητας πάνω στις οποίες χτίζεται η σχέση ενός μεσήλικα άνδρα με τον ανιψιό του. Αφοπλιστικές ερμηνείες και λογοτεχνική σκηνοθεσία συνθέτουν μία από τις πιο τρυφερές και συνάμα συγκλονιστικές ταινίες της χρονιάς. Περισσότερες πληροφορίες, τρέιλερ, κριτική: Η Ζωή Συνεχίζεται

Πηγή cityportal.gr
Exit mobile version