Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά τη συνάντηση με του Περιφερειάρχη και τους δημάρχους από το Β. Αιγαίο για το προσφυγικό

By on 24/01/2020

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει απέναντι στην ισχυρή απαίτηση του λαού των νησιών του Αιγαίου, που διατρανώθηκε και με μαζικά συλλαλητήρια και είναι: Να σταματήσει αμέσως ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών, να κλείσουν τα hot spot της ντροπής και της εξαθλίωσης και να μην δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοικτά. 

Αυτό φανερώνουν οι δηλώσεις, που έκανε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και δημάρχους. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στην εφαρμογή της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ, με την οποία είχε συμφωνήσει και υλοποιήσει πριν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προωθώντας τη δημιουργία και κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης στα νησιά του Αιγαίου. 

Τα επιχειρήματά της είναι διάτρητα και αντιδραστικά. Η λειτουργία των “κλειστών προαναχωρισιακών κέντρων” δεν πρόκειται να αποτρέψει τις προσφυγικές ροές, όπως δεν τις σταμάτησε ούτε ο χρόνιος εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και σε άθλιες συνθήκες στις Μόριες των νησιών ούτε οι εκατοντάδες πνιγμοί. Το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να αποκτήσουν τα νησιά περισσότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, περισσότερες χιλιάδες εγκλωβισμένους σε ακόμα πιο άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες.

Η αποτροπή προσφύγων και μεταναστών στα θαλάσσια σύνορα, την οποία ζητά και ο περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης, αποτελεί μια φρικτή προτροπή, που πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από όλους. Αυτό που ζητά είναι να βουλιάζονται και να πνίγονται στις δικές μας θάλασσες οι ξεριζωμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης είναι έκθετος από την δήλωση του υπουργού Ν. Μηταράκη ότι: “Συμφωνούμε στην ανάγκη να υπάρχουν οι κλειστές δομές,αλλά υπάρχουν διαφωνίες για το μέγεθος”.

Καλούμε το λαό των νησιών να απαντήσει στην πολιτική της ΕΕ και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης δυναμώνοντας την πάλη του για:

Να υπάρξει τώρα απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών.

Να κλείσουν τώρα όλα hot spot στα νησιά, να μην ανοίξουν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοικτά. Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη στην ηπειρωτική χώρα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Τα ακροδεξιά παραληρήματα του περιφερειάρχη δυσφημούν τα δίκαια αιτήματα και την αλληλεγγύη που εκφράζει η πλειοψηφία των νησιωτών. Καμιά εμπιστοσύνη σε όσα δηλώνει κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: