giapraki.com

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για τις Παιδικές Χαρές

Δικαίωμα των παιδιών οι σύγχρονες και ασφαλείς Παιδικές Χαρές

Σχεδόν στο σύνολό τους δεν λειτουργούν οι Παιδικές Χαρές στο Δήμο Εορδαίας. Οι περισσότερες έχουν αποξηλωθεί γιατί κρίθηκαν ακατάλληλες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των παιδιών. Όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών των παιδιών με αποτέλεσμα οι γονείς να βρίσκουν διέξοδο σε ιδιωτικές παιδικές χαρές, επιβαρύνοντας έτσι το ήδη λεηλατημένο οικογενειακό εισόδημα.

Δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» το παραπάνω αποτέλεσμα των παιδικών χαρών. Ευθύνες φέρνει η νυν Δημοτική Αρχή αλλά και η προηγούμενη γιατί δεν μερίμνησαν για την συντήρησή τους. Ευθύνες φέρνει και η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν αύξησε την κρατική χρηματοδότηση αλλά και η σημερινή της Νέας Δημοκρατίας η οποία πήρε την σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση και από τον πρώτο κιόλας μήνα , τα πρώτα δωράκια ήταν στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όλοι οι παραπάνω δεν έχουν στο κέντρο της προσοχής τους τα παιδιά και τις ανάγκες τους. Το μαρτυρούν όχι μόνο η κατάσταση των Παιδικών Χαρών αλλά και των Παιδικών Σταθμών και των Νηπιαγωγείων (θυμίζουμε ότι δυο από τους τρείς Παιδικούς Σταθμούς κινδυνεύουν να κλείσουν και η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή βρίσκεται στον αέρα)

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Παιδικές Χαρές. Θεωρούμε «όψιμη» την αυτοκριτική πρώην Αντιδημάρχων για την απραξία τους στο θέμα των παιδικών χαρών , όταν μάλιστα έχουν ψηφίσει όλα τα τεχνικά προγράμματα και τους προϋπολογισμούς του Δήμου.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ είχαμε αναδείξει το πρόβλημα τόσο με ερωτήσεις όσο και με παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια κατά την συζήτηση των Τεχνικών Προγραμμάτων αλλά και των Προϋπολογισμών του Δήμου,

Την ίδια ώρα που ο κύριος Δήμαρχος απαντούσε σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης το Σεπτέμβρη του 2017 ότι μόνο 2!!! από τις 70 παιδικές χαρές είναι πιστοποιημένες, παρουσίαζε κατά την συζήτηση του οικονομικού απολογισμού του Δήμου του 2016 πλεόνασμα 3.500.000 ευρώ. Ένα πλεόνασμα που κατά την Λαϊκή Συσπείρωση είναι «ματωμένο» καθώς προέρχονταν από την άγρια φορολογία των ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων και από την άλλη από τις «μειωμένες» υπηρεσίες για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. 

Η Παιδική Χαρά είναι από τις πρώτες επαφές των παιδιών με ατομικά και συλλογικά παιχνίδια σε ανοιχτό χώρο. Χαίρονται, διασκεδάζουν κοινωνικοποιούνται. Είναι χώρος ψυχαγωγίας και μάλιστα εισέρχονται χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο..

Το παιχνίδι στην Παιδική Χαρά είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά. Γι’ αυτό σε κάθε γειτονιά πρέπει να υπάρχουν σύγχρονες ασφαλείς με τις κατάλληλες προδιαγραφές Παιδικές Χαρές αλλά και με ελεύθερη πρόσβαση για όλα τα παιδιά. Το παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία για τα παιδιά, τόση όσο η δράση, η δουλειά για τους ενήλικες.

Σήμερα που η λαϊκή οικογένεια πλήττεται από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βιώνει την ανεργία και τη φτώχεια, σήμερα που οι διακοπές στα νέα ζευγάρια γίνονται όλο και πιο απαγορευτικές με τα παιδιά να ασφυκτιούν στα διαμερίσματα, σήμερα η Παιδική Χαρά μπορεί και πρέπει να γίνει μια μικρή όαση χαράς και διασκέδασης για τα παιδιά, αλλά και χώρος επικοινωνίας για τους γονείς.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση: Χόλμπα Αντωνία

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Exit mobile version