Ανακοίνωση της Ε.Π Δυτικής Μακεδονίας για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή

By on 05/04/2021

Να παρθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να σωθούν ζωές

Τα πρωτόκολλα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για την διαχείριση της πανδημίας στη λογική κόστους -οφέλους  έχουν οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού το καταρημαγμένο από όλες τις κυβερνήσεις Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Νοσοκομεία υποστελεχωμένα, Κέντρα Υγείας χωρίς βασικές ειδικότητες, περιφερειακά ιατρεία στην ουσία ανύπαρκτα, υγειονομικοί εξαντλημένοι, το ΕΚΑΒ στενάζει από την υποστελέχωση και τις αυξημένες ανάγκες κ .α.   

Παράλληλα σε αυτές τις συνθήκες μεγάλοι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού  όπως το εργοτάξιο κατασκευής της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5», το Ορυχείο Νότιου Πεδίου, Σούπερ Μάρκετ κ.α που συγκεντρώνουν χιλιάδες εργαζόμενους.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και ενώ είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν σοβαρές επιδημιολογικές μελέτες, να στελεχωθεί ο ΕΟΔΥ στην περιοχή με όλο το απαραίτητο προσωπικό για να υπάρχει οργανωμένη αποτελεσματική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, στην Πτολεμαΐδα για παράδειγμα, όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι από τους παραπάνω χώρους, υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος του ΕΟΔΥ δείχνοντας τη γύμνια όσο αφορά μια βασική παράμετρο στον περιορισμό της πανδημίας.   

Η ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού προχωράει με ρυθμούς χελώνας αφού οι ανταγωνισμοί κρατών και των μονοπωλίων στον κλάδο του φαρμάκου αποτελούν εμπόδιο να προχωρήσει με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς.

Επιβεβαιώνεται  ότι οι επιλογές της κυβέρνησης κριτήριο έχουν τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, του σάπιου συστήματος που υπηρετεί με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Εκεί μπορεί ο λαός της περιοχής να βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τον βασανίζουν. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, κάθε καθυστέρηση στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές. 

 

Να παρθούν άμεσα μέτρα χωρίς καμία καθυστέρηση :

– Άμεση στελέχωση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, των περιφερειακών ιατρείων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών , νοσηλευτών και όλων των υπολοίπων ειδικοτήτων και κλάδων (παραιατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί). Να μην απολυθεί κανείς Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων , χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Δημιουργία κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της περιοχής και πρόσληψη – εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους.

– Ενίσχυση  των κινητών ομάδων υγείας, του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιούν τεστ, να καταγράφουν το αποτέλεσμα  και να δίνουν οδηγίες ανάλογα.  

-Άμεση επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομεά Υγείας . Άμεση και άνευ όρων επίταξη των κλινικών του προσωπικού και τους εξοπλισμού τους. (χειρουργείων, εργαστηρίων κλπ).

– Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς. Συχνά περιοδικά τέστ σε όλους τους εργαζόμενους. Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους.

– Να αξιοποιηθούν όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια για την ταχύτερο εμβολιασμό του πληθυσμού με παράλληλα καμπάνια ενημέρωσης για τα οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους.

 

  

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: