Ανακοίνωση-καταγγελία ΔΑΣ για ΝΤ Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ-1η ΜΑΗ

By on 29/04/2021

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Στο ΝΤ Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ

Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!! 

Μαζική απάντηση  με τη συμμετοχή των εργαζομένων  στην απεργία 6 Μάη 

Η πλειοψηφία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός απέδειξε ακόμη μια φορά τον διασπαστικό του ρόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην υπονόμευση των αγώνων. Με την ανακοίνωση που είδαμε στη δημοσιότητα, θα  “γιορτάσει” την 1η Μάη μαζί με την κυβέρνηση και τα άλλα συνεταιράκια τους στο ΕΚ Κοζάνης-ΓΣΕΕ στις 4 Μάη , ενώ υπάρχει  απόφαση  της ΑΔΕΔΥ, για απεργία στις 6 Μάη.

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν “μίλησε” , δεν “έπραξε”  για τα προβλήματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με την εντατικοποίηση λόγω έλλειψης μόνιμου  προσωπικού, δεν στήριξε  τη μάχη που δίνουν οι γιατροί – οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό κατά του κορονοϊού, την μετατροπή του νοσοκομείου Κοζάνης σε νοσοκομείο μιας νόσου. Ήταν ανύπαρκτοι στους αγώνες των εκπαιδευτικών και άλλων κλάδων στη διεκδίκηση μέτρων για τη προστασία από τη διασπορά του κορονοϊου (έκλεισαν σχολεία ,τα δικαστήρια, η εφορία κ.α.) κλπ. Δεν πήρε θέση στη δημιουργία αναπτυξιακών οργανισμών που ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες των ΟΤΑ κ.α.

 

Τώρα μπροστά στις «ανατροπές του αιώνα» αισθάνθηκαν την ανάγκη να βγάλουν ανακοίνωση. Όχι για να συμβάλουν στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα αλλά για να διασπάσουν τον αγώνα τους κόντρα στις αποφάσεις εκατοντάδων συνδικαλιστικών φορέων στηρίζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να μην υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις.

 

Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο της εργατικής τάξης του αγώνα των εργαζομένων μια καλύτερη ζωή, για την κατάργηση  της εκμετάλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι υπόθεση των εργαζομένων, συλλογικά, να αποφασίσουν πως θα γιορταστεί.

 

Η φετεινή Πρωτομαγιά, 135 χρόνια μετά το Σικάγο και 101 χρόνια μετά την κατοχύρωση του 8ωρου στη χώρα μας,  συμπίπτει με την προσπάθεια της κυβέρνησης να νομοθετήσει την κατάργηση του 8ωρου-του σταθερού ημερήσιου χρόνου δουλειάς, να βάλει επιπλέον περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση, να κατοχυρώσει την τηλεργασία-τηλεκπαίδευση. Με αυτές τις ανατροπές σμπαραλιάζεται όλη η προσωπική -οικογενειακή ζωή του εργαζόμενου και επιπλέον δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Όλες αυτές οι αντεργατικές αλλαγές είναι μέρος του  “Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης”.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά. Να δώσουν μια πρώτη απάντηση με τη συμμετοχή τους στην απεργία την Πέμπτη 6 Μάη, τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά, τιμώντας  τους νεκρούς της τάξης μας και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στις 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης , τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊο.

 

Διεκδικούμε:

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία, σχολεία,δημους , περιφέρεια κα,

-Σύγχρονους όρους δουλειάς με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς

-Αυξησεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ένταξη νεων ειδικοτήτων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

-Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων και όλου του λαού. 

-Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού.

6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30π.μ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

28/4/21

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: