Αιανή: Διαμορφώνεται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λίμνης Πολυφύτου στην ιστορική του έδρα του Δήμου Κοζάνης

By on 01/07/2022

Ξεκινά η διαμόρφωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λίμνης Πολυφύτου στην ιστορική του έδρα του Δήμου Κοζάνης, Αιανή, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας που θα εκπονήσει το έργο, Παναγιώτη Τσιαούση.  Στη υπογραφή της σύμβασης παρέστη και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου. 

Σημειώνεται, ότι σκοπός του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης είναι η δημιουργία ενός χώρου για την προβολή της βιοποικιλότητας, των ιχθυοπαραγωγικών διαδικασιών και των οικοτουριστικών δραστηριοτήτων στην τεχνητή Λίμνη Πολυφύτου. Η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει ιδιαίτερα γεωγραφικά και φυσικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την προβολή της περιβαλλοντικής ταυτότητας της λίμνης και τον περαιτέρω εμπλουτισμό του τουριστικού της προϊόντος.

 

Στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου προσέλκυσης επισκεπτών που με σύγχρονο ψηφιακό, διαδραστικό, πολυμεσικό και ψυχαγωγικό τρόπο θα προσφέρει ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον στο ευρύ κοινό και συνεπώς θα συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η σύμβαση του έργου περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και εσωτερικών διαρρυθμίσεων, χωρίς να θίγονται τα στοιχεία του φέροντα οργανισμού, σε διώροφο κτήριο με υπόγειο και στέγη, που βρίσκεται στο Οικοδομικό Τετράγωνο 48 της Δημοτικής Ενότητας Αιανής, του Δήμου Κοζάνης.

 

Ο αρχικός προϋπολογισμός  του έργου ανέρχεται σε 170.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), ενώ η συμβατική δαπάνη είναι 130.648,26 . Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: