''Έρχεται'' εσπερινό λύκειο στα Γρεβενά

By on 21/04/2011

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΣτις Διευθύνσεις Β´θμιας και Α´θμιας Εκπαίδευσης Ν. Γρεβενών βρίσκεται από τη προηγούμενη Παρασκευή απόφαση της Yφυπουργού Παιδείας, στην οποία κοινοποιούνται οι αλλαγές που προωθεί το ΥΠΕΠΘ σχετικά με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

 

Στη συγκεκριμένη απόφαση αναφέρεται και η θετική εισήγηση του ΥΠΕΠΘ στο αίτημα που κατατέθηκε από τον Δ/ντή Β´θμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών κ. Λιάμπα για ίδρυση και λειτουργία στη πόλη των Γρεβενών Εσπερινού Λυκείου.

 

Πηγή:’Πρωϊνή” Γρεβενών

Το γεγονός  επιβεβαίωσε ο κ. Λιάμπας, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις έρευνες που έγιναν η ίδρυση του Εσπερινού Λυκείου στα Γρεβενά ήταν απαραίτητη.

 

Σύντομα θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις από τη Δ/νση Β’ θμιας Εκπαίδευσης με αναλυτικές λεπτομέρειες για το Εσπερινό Λύκειο, το τρόπο λειτουργίας του και σχετικά με αυτούς στους οποίους απευθύνεται.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα πρόκειται για ένα σχολείο τετραετούς φοίτησης, με καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα τεσσάρων διδακτικών ωρών, που θα αρχίζει στις 18:30 το απόγευμα και θα ολοκληρώνεται στις 21:30 το βράδυ.

 

Το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί, σε συνεργασία και συνεννόηση φυσικά με το Δήμο Γρεβενών, ο χώρος που θα στεγαστεί το Εσπερινό Λύκειο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δε θα κατασκευαστεί καινούριο κτίριο (και λόγου κόστους κυρίως, αλλά  και λόγου χρόνου), αλλά θα στεγαστεί σε ένα από τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια των Λυκείων της πόλης. Το γεγονός πως η λειτουργία του θα είναι αποκλειστικά εσπερινή, ευνοεί αυτή την απόφαση.

 

Εκείνο που αξίζει επίσης να τονισθεί είναι ότι στο συγκεκριμένο Λύκειο θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν και άνεργες μητέρες ή μητέρες με ανήλικα παιδιά, ενώ οι τελειόφοιτοι θα έχουν φυσικά το δικαίωμα να πάρουν μέρος και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: