giapraki.com

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον Όλυμπο (ΦΩΤΟ)

Στα λευκά ντύθηκαν οι πλαγιές και οι κορυφές του Ολύμπου, αν και βρισκόμαστε στις αρχές του Οκτωβρίου, καθώς το πρωί της Τρίτης (08.10.2019) έπεσε το πρώτο πυκνό χιόνι!

Η θερμοκρασία κατρακύλησε στους μείον τέσσερις βαθμούς Kελσίου και οι πλαγιές και οι κορυφές του βουνού άσπρισαν από την πρώτη πυκνή χιονόπτωση. Πριν από λίγες μέρες είχε πέσει στο βουνό και οι πρώτες νιφάδες, που όμως δεν το έστρωσαν…

Η επιδείνωση του καιρού, πάντως, δεν αποθαρρύνει τους ορειβάτες που έχουν προγραμματίσει να ανέβουν στο βουνό. Όπως είπαν στο ethnos.gr οι υπεύθυνοι του καταφυγίου «Γιώσσος Αποστολίδης», που βρίσκεται στα 2.697 μέτρα, την Τρίτη «λόγω του καιρού δεν ανέβηκε κάποιος», αλλά την Τετάρτη (09.10.2019) περιμένουν 20 άτομα.

«Το Σαββατοκύριακο η κίνηση αυξάνεται. Περιμένουμε περίπου 100 άτομα» είπαν χαρακτηριστικά. Όπως επεσήμαναν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή η κίνηση είναι αυξημένη.

Το καταφύγιο «Γιώσσος Αποστολίδης» κτίστηκε το καλοκαίρι του 1961, από τον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης ΣΕΟ, σε υψόμετρο (2.697 μ.) σε ιδιόκτητο οικόπεδο.

Όπως δείχνει φωτογραφία από το καταφύγιο στον Όλυμπο, οι πρώτοι… χιονάνθρωποι έκαναν την εμφάνισή τους.Πριν λίγες ημέρες είχαν πέσει λίγες νιφάδες, χωρίς όμως να το στρώσει.

seleo.gr

>

Exit mobile version