“Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι” από την ομάδα Art Vouveau σε συνεργασία με το Δη.Πε.Θέατρο Κοζάνης

By on 16/07/2019

Η ομάδα Art Vouveau σε συνεργασία με το Δη.Πε.Θέατρο Κοζάνης παρουσιάζει για μία και μοναδική παράσταση στις 19 Ιουλίου την βωβή κωμωδία “Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι”.

Περισσότερες πληροφορίες:
“Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι”,
μια βωβή κωμωδία με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 21:00
Αίθουσα Τέχνης / Κεντρική Σκηνή

Ταυτότητα παράστασης:
Δραματουργία : Ομάδα Art Vouveau
Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος
Μουσική – Σύνθεση: Παναγιώτης Δημόπουλος
Φώτισμοι : Εύη Παπαμάρκου
Σκηνικά – Κοστούμια: Εύα Κούρελια
Σχεδιασμός Αφίσας : Μανόλης Αλμπάνης

Παίζουν: Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου
Στο πιάνο: Παναγιώτης Δημόπουλος

Υπόθεση:
20 Ιουλίου 1969. Ένα ζευγάρι αστροναυτών ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια καταφέρνει το αδύνατο. Ο άνθρωπος να πατήσει στο φεγγάρι.
Την ίδια ώρα σ’ ένα μικρό αστικό κέντρο της Ελλάδας, ένα άλλο αντίστοιχα ζευγάρι, υπό το σύννεφο μιας επικείμενης έξωσης, τα φέρνει δύσκολα βόλτα. Η συμβίωση τους πιεστική και η διάσωση της σχέσης τους φαντάζει αδύνατη. Τα εμπόδια τους φαίνονται απροσπέλαστα.
Η είδηση της προσσελήνωσης αναστατώνει την ρουτίνα του ζευγαριού και θα το παρασύρει σε ένα φαντασιακό διαστημικό ταξίδι μέχρι το φεγγάρι όπου όλα είναι δυνατά.
Είναι ικανό άραγε ένα φαντασιακό ταξίδι να κάνει το αδύνατο δυνατό;

Σκηνοθετικό σημείωμα:
Το Έργο «Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι» αποτελεί μια παραβολή για τον άνθρωπο που παλεύει να ξεπεράσει τα εμπόδια που του βάζει η πραγματικότητα. Οι ήρωες της ιστορίας είναι ένα ζευγάρι σε τέλμα, εγκλωβισμένο σε μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα επιβίωσης. Άνθρωποι που μένουν στάσιμοι απέναντι στα προβλήματα τους, ενώ υπαρξιακά αναζητούν με μανία μια διέξοδο από αυτά.

Η παράσταση είναι ένα ταξίδι από τον πραγματικό στον φαντασιακό κόσμο αυτού του ζευγαριού. Δύο ανθρώπων που τσακώνονται και συνεργάζονται, που αγαπιούνται και μισιούνται , ελπίζουν και απελπίζονται.

Στην νέα αυτή δουλειά η ομάδα η Art Vouveau παντρεύοντας το βωβό θέατρο με τη ζωντανή μουσική συνθέτει μια κωμωδία που μιλάει για την ευθραυστότητα των ανθρώπινων σχέσεων και την μεγάλη ανάγκη όλων μας για ελπίδα.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: